Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

"M-am luat dupa primaria Sibiu, dar nu mai fac nimic!"

Deşi este la al cincilea mandat, primarul din Blăjel n-a văzut aşa vremuri grele nici pe vremea Ţapului Constantinescu. Când au auzit că la Sibiu şi la Mediaş se măresc salariile sau se dau sporuri pentru a compensa reducerile de 25 la sută venite de la Guvern, Toader Roman s-a pus şi el pe treabă. Apoi, când Prefectura a contestat deciziile în justiţie, dosul de palmă a lovit doar în oamenii de la ţară. Tribunalul Sibiu a admis acţiunea în contencios administrativ, formulată de prefectul Constantin Trihenea, împotriva HCL 21/2010 Blăjel. La Sibiu şi la Mediaş încă se mai discută. La Blăjel le vine să renunţe la toate şi la tot!

 

Reporter: V-a întors înapoi Tribunalul şi Prefectura. Ce faceţi acum?

Roman Toader: Nu mai fac nimic. Aşa rămâne!

Rep.: Gata?

R. T.: M-am luat după primaria din Sibiu şi cea de la Mediaş, dar la ei s-au cerut lămuriri suplimentare, încă se mai discută. La noi gata, nu mai facem nimic! La noi nici nu era aşa mare creştere, că aveam patru persoane şi urma să dăm decât la unul, care chiar merită, este fostul secretar de la Mediaş. Lui i-o scăzut cu mult salariul am vrut să-i dau un supliment, că el chiar merită, pentru asta am vrut, nu pentru altceva.

Rep.: Şi cam cât se câştigă acum la dumneavoastră în primărie? Daţi-mi nişte exemple.

R. T.: Cât să se câştige în primărie? Cum să fie, eu iau 20 de milioane, vicele 17 milioane, secretarul mai puţin...

Rep.: Asta după tăiere, nu?

R. T.: Da...

Rep.: Acum, vă descurca...

R. T.: Nu! Stai, nu, nu, nu.nu... aste e ce luam până la tăiere, că ce va fi după, vedem acum. Acum cred că o să iau vreo 15 milioane, nici nu mai ştiu... n-am semnat statele de plată pentru luna asta. Parcă nici nu-mi vine să le semnez...

Rep.: Păi după ce vă taie salariul vă apropiaţi ca venit de cât ia un şofer la Prefectură în Sibiu.

R. T.: Maaaai puţin! Şi nouă nu ne dă nici spor de vechime! O să atac cu sporul de vechime! Mă duc pe drept comercial şi mă judec, să vedem. Păi, da noi suntem chiar ultimii oameni din judeţ!? De patru ani ne-o promis că ne măreşte salariile şi nu ni le-o mărit! Şi mai vine nebunul ăsta şi ne taie 25 la sută!

Rep.: (râde) Sunteţi supărat rău!?

R. T.: Da.... păi nu-ţi mai vine să meri la lucru... Şi am accesat fonduri europene... Dacă vă spun că am plecat ieri (miercuri n. r.) în Bucureşti şi n-am rezistat să viu acasă azi-noapte şi pe la opt eram în minister, în faţa biroului să-l aştept pe ministrul secretar de stat care era în şedinţă de Guvern, pentru nişte semnături.

Rep.: Ieri la opt seara?

R. T.: La opt seara, da! Îţi dai seama?! Şi abia acum (joi, la prânz) sunt în drum spre casă. Şi eu sunt om, ce dracu’! Şi dacă nu te duci să rezolvi, nu te cheamă nimeni să îţi dea. Şi mâine trebuie să mă duc la Alba Iulia că şi acolo sunt probleme şi prostii.

Rep.: Dumneavoastră din ’93 sunteţi primar, aţi mai avut parte de aşa vremuri grele?

R. T.: Aşa greu? Nuuuuu! Niciodată! Niciodată!

Rep.: Prin anii ’90, pe vremea lui Constantinescu?

R. T.: O mai fost ani în care a mers mai greu, dar tot a mers treaba. Am accesat anul trecut pe măsura 322 două miliarde 300, aproape două milioane jumate de euro pe apă, canalizare, drumuri, staţie de epurare, canalizare la mine în sat şi satul aparţinător, dumuri pe restul şi astea sunt umblături, nu glumă! Mi-o tăiat cota de benzină! Păi cu ce să mă duc? Să dau ca pasărea din aripi?

Rep.: Şi acum benzina o băgaţi din buzunarul propriu?

R. T.: Păi, o voi băga şi din buzunarul meu când mă duc, dar nu mă mai duc şi gata! Acum vin alegerile şi te-o terminat ăştia! Ăştia care ştiu să fure voturi!

Rep.: Acum la primărie cum staţi cu banii, vă ajung pentru plăţi, pentru toate?

R. T.:  Da, am, am!

Rep.: Măcar din punctul ăsta de vedere sunteţi mai liniştit.

R. T.: Da, dar nu mai am la ajutorul social, de exemplu. Eu nu am avut ce au avut primarii PDL, de o dat bani. Anul trecut, la fel, tot aşa s-a întâmplat. La ăia de la PDL le-o pus bani, eu n-am avut destui că a trebuit să pun din bugetul local. La handicapaţi, la fel! N-am! Am pus tot de la buget anul trecut, anul ăsta iar nu am. Mai am pe două luni şi om mai vedea... Stau oamenii într-un handicap grav...

Rep.: Aţi avut noroc că aţi ştiut să mai luaţi fonduri europene şi mai faceţi investiţii.

R. T.: Da, am ştiut... dar haideţi într-o zi în Blăjel şi povestim mai multe. Nu-i ca la telefon!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

nelu

Acum 13 ani

saracu, ce palid e , se vede ce subnutrit este, dupa 4 mandate.offf, daca nu te-as stii...
Raspunde

ana

Acum 13 ani

saaracu,daca nu l-as cunoaste si pe el si pe „saracu fost secretar de medias......„ Fara cuvinte !!!!!!!
Raspunde

anonim

Acum 13 ani

nu te mai vaicarii ca ai tu grija sa-ti umpli buzunarele din alta parte , nu astepti ziua de salariu si de voturi ce sa mai zic , stii din experienta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus