Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Nicolae Nan ii cere demisia lui Boc: ”guvernul e neprofesionist”

Vicepreşedintele PDL Sibiu Nicolae Nan (foto) a declarat, corespondentului NewsIn, că premierul Emil Boc este vinovat atât pentru situaţia Guvernului, cât şi pentru declinul PDL şi consideră că actualul Executiv este unul „neprofesionist”, iar în PDL este „degringoladă, pentru că există trei grupări”.

Fostul deputat consideră că Emil Boc este principalul vinovat pentru situaţia guvernării, iar dacă nu se vor lua măsuri de redresare economică, PDL va pierde electorat. “Dacă se va continua în ritmul ăsta şi nu se redresează economia, probabil că vom mai scădea până la 7%, de unde am şi pornit când am început să urcăm până la 36%, dar în niciun caz nu există riscul de a nu mai intra în Parlament, aşa cum a păţit PNŢCD, după guvernarea din 1996-2000”, este de părere Nicolae Nan.

Reprezentantul PDL crede că, în acest moment, partidul nu mai prezintă încredere pentru populaţie. “Guvernul a avut multe declaraţii care au fost infirmate apoi, deoarece că nu au experienţa conducerii. Din moment ce tu nu ai condus nimic, în familia ta, la o firmă... nu poţi să iei în cârcă un minister, guvernul... În afară de Blaga (ministrul de interne – n.r.), care a fost, într-adevăr, maistru, şef de secţie, director, restul niciunul nu a condus nimic. Ei ar fi trebuit să prevadă faptul că economia va scădea şi să nu anunţe creştere economică în 2010”, susţine, Nan, care cataloghează actualul guvern drept “neprofesionist”. “Eu nu spun că este un guvern incompetent, ci unul neprofesionist care a luat lucrurile prea uşor. Primul lucru care trebuia făcut la început era o analiză de fapt a lucrurilor şi perspectiva, iar apoi să vină să spună cetăţenilor adevărul”.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că “şmecheriile” făcute de-a lungul anilor au adus România în situaţia de azi. “Necazurile în care este România acum sunt din cauza şmecheriilor făcute în spatele legilor. Când s-a aprobat legea de funcţionare a ministerului Justiţiei, domnul Stoica (Valeriu Stoica, fost ministrul PNL al Justiţiei, actualmente vicepreşedintele PDL – n.r.) a băgat o frază în care spune că la pensiile magistraţilor se ia în calcul venitul de pe ultima lună. Aşa că au avut grijă şmecherii ca în ultima lună să îşi bage salariu mare, prime...După el a venit Babiuc (fost ministru al Apărării – n.r.), care a făcut la fel şi la armată, apoi şi cel de la Interne. Apoi, colac peste pupăză, în 2004 au venit şi parlamentarii. Un deputat PSD de la Buzău a venit prin uşa din dos, a tot insistat, iar până la urmă a reuşit să dea drumul legii, ca să se facă toată lumea de râs. Şi de aici a plecat tot necazul”.

Nan crede că singura şansă este “o remaniere drastică” după vacanţa parlamentară, dar susţine că PDL nu are curajul să facă acest lucru de teama că ar pierde guvernarea. “Dacă la începutul sesiunii parlamentare din toamnă nu se va face o remaniere drastică a Guvernului, părerea mea este că ne-am făcut de tot râsul. Şi eu vă spun de ce nu se face această remaniere. Pentru că trebuie să meargă cu un nou guvern în Parlament, şi atunci mai trece guvernul în conjunctura acuală? Nu mai trece! Majoritatea e aşa de subţire, că nu poţi fi sigur. E teama că nu mai rămâne la guvernare PDL-ul şi atunci lasă acest guvern! Repet, eu aş face o remaniere drastică, începând de la primul-ministru. Nu am nimic cu el, e un om corect, dar nu e ascultat de miniştri. De vreme ce stabileşti că se reduc salariile la bugetari, iar a doua zi vine Blaga şi spune că la poliţişti nu se reduc, atunci ce-am făcut, azi vorbim una şi mâine alta?”, explică Nan.

Acesta l-a acuzat pe Emil Boc şi de faptul că a anunţat deja creşterea salariilor în 2011. “Eu, dacă eram prim-ministru, în niciun caz nu ieşeam în presă să spun că preconozăm că în 2011 vor creşte salariile. Asta e o mare prostie ce-a spus. Mai bine venea atunci şi spunea că de mâine vor creşte. Dacă nu va fi aşa, ne facem mai rău de râs. Nu mai suntem în campanie electorală, lumea s-a săturat de vorbe. Trebuie să venim cu fapte, să spunem realitatea. Să ştiţi că românului dacă îi spui adevărul şi vede linia pe care mergi, e alături de tine. Dacă nu, şi azi spui una, mâine alta, n-ai făcut nimic”, a declarat Nicolae Nan.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu îi acuză şi pe miniştrii PDL că nu ţin cont de nicio părere. “Am avut la un moment dat o discuţie, la o cafea, cu Videanu, Berceanu şi Boc, în care le-am spus că unele lucruri sunt sunt în regulă. Au spus că «da, da, da, ai dreptate», dar n-au făcut nimic! Nu ţin cont de nimeni, domne’. Plus că politic, eu i-am întrebat şi pe ai noştri, pe Ştirbeţ, pe Ariton (parlamentari PDL de Sibiu – n.r.), ce discutaţi în Biroul Permanent Naţional? Eu când eram acolo discutam problemele stringente ale partidului şi modul cum să facem să creştem în sondaje, pentru a ajunge la guvernare. Acum, vorba lui Bebe (Ion Ariton – n.r.), nu discutăm nimic! E o degringoladă totală!”, acuză Nan.

El îl consideră tot pe Emil Boc vinovat de acest lucru. “Bineînţeles că Boc e vinovat şi pentru situaţia Guvernlui şi pentru cea a partidului. PDL a fost un partid organizat, pentru că atunci când a fost o problemă, toţi au mers în aceeaşi direcţie pentru a o rezolva. Acum am înţeles că s-au făcut vreo trei grupări pe-acolo, care fiecare trage în altă direcţie. Şi uite unde am ajuns. Când era Băsescu preşedinte, avea altă prestanţă, nu mişca niciun vicepreşedinte în faţa lui. Noi trebuie să recunoaştem că numai datorită lui am ajuns unde am ajuns”, a încheiat Nicolae Nan.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

dorel

Acum 13 ani

mare fas! mare declaratie! asta e noul repertoriu al slugilor lui basescu!
Raspunde

bulibasha

Acum 13 ani

Cetatene Nan!Aveti cumva un Mercedes argintiu cu numarul SB-01NAN?Si intrati intotdeauna de pe Alba Iulia la Prefectura peste dubla linie continua?Asta ca sa vorbim de smecheri!
Raspunde

NAN

Acum 13 ani

Ar trebui sa-i ia carnetul acestui impostor
Raspunde

Ina

Acum 13 ani

D-le Nan,nu dumneavoastra sunteti cel ce ati promovat o gramada de nulitati din Sibiu in functii de conducere?Va spune ceva numele de Bara,da Bara de la OPC,se mai stie ceva de DOSARUL PENAL DE FALS SI UZ DE FALS,al acestui analfabet,dar despre modul in care a luat concursul de titularizare fiica-sa?Noi cei multi care suportam consecintele conducerii portocalii nu vom uita curand hahul in care ati adus tara,nu ne mai intereseaza cine este incompetent Boc,Basescu,Udrea...,pentru noi toti pdlistii sunteti o apa si-un pamant.
Raspunde

celorlalti

Acum 13 ani

va e ciuda ca nea Nicu le zice, ca de obicei, pe nume!
Raspunde

boc boc......?????......Criza.....!!!

Acum 13 ani

Alunecos Dl. Nan, uns cu unsori de calitate, state vechi, inca, din vremea Comitetului Judetean al PCR....asa-i D-le Nicolae Nan ????
Raspunde

\"adaugire\"....la mai sus....!!!!!

Acum 13 ani

La vremuri noi tot, NOI,....!!!! Mai beti un ceai si mai stati si deoparte.... tre\' sa stiti sa mai si renuntati.. e\' o mare calitate...
Raspunde

fituica

Acum 13 ani

Sunteti vicepresedinte judetean si va plangeti! Ce faceti in calitatea pe care o aveti ca treaba sa mearga bine? Promovati nulitati ca Ariton(un mare zero!),Stirbet(Un mare pupincurist) Turcan (o moldoveanca de doi bani!)etc.etc..Aud ca noul direct la cultura este incompetentul de Dan Nanu!!! ,cel care copiaza la examenele de titularizare ! -si ca el multi altii unii mai incopententi ca altii si te freaca grija de incompetenta guvernului!!!! Vai de capul tau!!!!
Raspunde

liviu

Acum 13 ani

un pocker ceva tovarase Nan? ..doar esti specialist :))))) juvete..jocker
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus