Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cioaba: E imposibil ca in toate taberele care vor fi distruse in Franta sa locuiasca doar infractori

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă spune că "este imposibil" ca în toate taberele pe care vrea să le distrugă guvernul francez "să locuiască numai infractori" şi se declară nemulţumit de acţiunea de expulzare a membrilor etniei care muncesc cinstit şi s-au integrat în Franţa. Florin Cioabă a făcut aceste declaraţii în cadrul unei dezbateri privind problemele romilor din Franţa şi Italia, la care au participat reprezentanţi ai mai multor asociaţii de romi din România, dar şi militanţi pentru drepturile minorităţilor din Franţa şi Italia, transmite corespondentul Mediafax.

"Guvernul de la Paris a anunţat că vrea să distrugă trei sute de tabere ilegale. Este imposibil ca în toate aceste tabere să locuiască numai infractori şi toţi să fie din România. Sunt de acord ca cei care fac fărădelegi să fie aspru sancţionaţi, dar sunt romi în Franţa şi Italia care s-au integrat, care lucrează cinstit, cu carte de muncă, îşi dau copiii la şcoală. Preşedintele Sarkozy trebuie să înţeleagă că şi romii sunt cetăţeni ai UE şi au aceleaşi drepturi. Dreptul de liberă circulaţie este îngrădit acum", a declarat Florin Cioabă. În plus, Cioabă a spus că Guvernul de la Bucureşti trebuie să ia atitudine şi să se implice în rezolvarea problemei, întrucât, în caz contrar, cei care sunt forţaţi să se întoarcă în ţară, din cauza sărăciei, vor deveni infractori. "Guvernul trebuie să facă ceva. Să le construiască case sau să le găsească adăposturi, să le găsească locuri de muncă şi să le acorde ajutor. Oamenii vin din Franţa şi ce să facă? Aici nu mai au pe nimeni, nu au case, nu au loc de muncă. Să se apuce de furat?! Vor ajunge în închisoare!", a declarat, corespondentului Mediafax, Florin Cioabă.

Dezbaterea cu titlul "Migraţia romilor în spaţiul european. Situaţia romilor din Franţa şi Italia" s-a desfăşurat la Centrul Creştin al Romilor din Sibiu. În urma violenţelor din 17-18 iulie de la Saint-Aignan, după moartea unui tânăr rom, Nicolas Sarkozy a luat măsuri severe împotriva romilor şi a nomazilor. Şeful statului francez a vorbit despre evacuarea a 300 de tabere ilegale şi escortarea nomazilor către frontiere. O primă tabară de romi a fost evacuată în 6 august la Saint-Etienne. Potrivit ministrului de Interne, Brice Hortefeux, peste 40 de tabere au fost demolate în 15 zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

andutu

Acum 13 ani

Ajuta-i!!!!!!Nu esti regele lor?Sau esti \"rege\" numai asa sa te aflii in treaba.
Raspunde

miki

Acum 13 ani

da ce fac ciorile acolo mou? daca nu sunt procurori din ce traiesc , se manaca intre ei?
Raspunde

ah..

Acum 13 ani

as spune multe dar apare IP -ul si nu ca mi-e teama dar se pot intampla multe... Oare stiinta poate limita un virus gen SIDA doar pt adn-ul lor(tigani)?
Raspunde

von Luthe

Acum 13 ani

Cu siguranta in fiecare tabara de tigani zac cate zece-douazeci de oameni de stiinta de mare valoare. Stie asta si Cioaba, dar nu vrea sa ne spuna si noua.
Raspunde

pt. (IP 94.52.184.118)

Acum 13 ani

cauta pe net Torbrowser, instaleaza-l si exprima-te liber si decent.
Raspunde

pt. (IP 94.52.184.118)

Acum 13 ani

cauta pe net Torbrowser, instaleaza-l si exprima-te liber si decent.
Raspunde

pt. (IP 94.52.184.118)

Acum 13 ani

cauta pe net Torbrowser, instaleaza-l si exprima-te liber si decent.
Raspunde

pt. (IP 94.52.184.118)

Acum 13 ani

acum ai priceput?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus