Sâmbătă,
20.04.2024
Partial Noros
Acum
3°C

Final dupa trei zile de heavy metal

După trei zile de festival și două zile de concerte la 80 de mii de wați, Artmania a tras obloanele iar peste Sibiu s-a așternut din nou liniștea. Până la anul. După cum arăta Piața Mare vineri, la începerea primului concert, s-ar fi spus că rockerii din România și din Europa sunt prea obosiți de la atâtea concerte, pentru că a fost un an cum nu a văzut România. Dar încet, încet, o dată cu lăsarea serii și cu urcarea trupei Kamelot pe scenă, piața a început să se umple. Organizatorii așteptau în cea de-a doua seară de festival în jur de 5000 de oameni. N-au fost atâți, dar cei care au venit s-au distrat pe minune. Adevăratul spectacol a fost însă sâmbătă seară. Mai bine de jumătate din perimetrul încercuit gemea de lume venită să cânte împreună cu Serj Tankian sau să își scuture pletele pe un heavy metal excelent produs de Dark Tranquility. Îmbrăcați majoritatea cu tricouri System of a Down, sibienii l-au primit pe Serj Tankian cu ropote de aplauze și strigăte de satisfacție. Alături de el, pe scenă au urcat mai mulți artiști ai Filarmonicii din Sibiu care au acompaniat creațile armeanului la instrumente de muzică clasică. Îmbrăcat lejer, Tankian a părut să fie îndrăgostit de Sibiu și de publicul care i s-a așternut la picioare. „Am venit până la Sibiu cu mașina și am apucat să văd o bună parte din această țară. Sibiul mi-a adus aminte de orașul meu natal din Armenia. Nu știu cum sunteți voi, dar eu sunt îndrăgostit de Europa de Est. Aici parcă și soarele are alt gust„ a spus Tankian după piesa de deschidere, și a câștigat dintr-o pocnitură de degete întreg publicul. După care a dat-o pe politică. „Ce s-a întâmplat cu administrația Bush nu se va mai întâmpla niciodată, pentru că majoritatea care nu gândea, a început să gândească. Ceea ce fac americanii în lume este o porcărie. Ei vin să spună tuturor „Praise the Lord„ când de fapt nu vor să facă altceva decât să își vândă muniția„. Și a început să cânte piesa Unthinking Majority. La final, cu un mic gust amar și dorința de a vedea pe scenă originalul System of a Down, sibienii au pornit spre casă cu urechile țiuind dar cu zâmbetul pe buze. Și la Sibiu se poate cânta rock.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

andutu

Acum 13 ani

Despre SIRENIA nimic nimic?Si ei au fost extraordinari.Dar vad ca nici un cuvintel.Pacat!!!!
Raspunde

sergiu tanchian

Acum 13 ani

Degeaba, Serj nu v-a ajunge cu cariera solo unde a ajuns cu System of a down nici in 10 ani de acum incolo...parerea mea :)
Raspunde

SURU

Acum 13 ani

„Praise the Lord„ când de fapt nu vor să facă altceva decât să își vândă muniția„. Și a început să cânte piesa Unthinking Majority. La final, cu un mic gust amar și dorința de a vedea pe scenă originalul System of a Down, sibienii au pornit spre casă cu urechile țiuind dar cu zâmbetul pe buze. Și la Sibiu se poate cânta rock.
Raspunde

FUFI

Acum 13 ani

După trei zile de festival și două zile de concerte la 80 de mii de wați, Artmania a tras obloanele iar peste Sibiu s-a așternut din nou liniștea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus