Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Italienii refuza sa mai lucreze in Copsa Mica fara un milion de euro

Lucrările în cadrul proiectului „Sistem zonal de alimentare cu apă potabilă şi canalizare ape uzate menajere în oraşul Copşa Mică şi localităţile limitrofe” sunt în pericol să fie oprite de către executantul italian al lucrării care se declară în imposibilitate de a mai continua în lipsa achitării facturilor restante de peste 1.000.000 de euro.

Primăria Copşa Mică a purtat o rundă de conciliere cu firma constructoare care, din cauza întârzierilor la plată, solicită penalităţi şi daune-interese considerabile şi totodată a făcut numeroase demersuri către Ministerul Mediului, finanţatorul proiectului, pentru a încerca să deblocheze plata facturilor (ultima factură plătită este din luna septembrie 2009).

Mai mult, primarii din zona de nord a judeţului Sibiu, au convenit să ceară Instituţiei Prefectului să intermedieze o întâlnire de conciliere cu Ministerul Mediului pentru stabilirea unui calendar de plăţi care să permită finalizarea cu succes a investiţiei menite să asigure condiţii umane de viaţă locuitorilor din zona noastră.

“În acest moment proiectul de află în impas întrucât, din cauza lipsei finanţării, există facturi emise şi neachitate pentru lucrări executate în valoare de peste un million de euro. Vă rugăm să organiyaţi o întâlnire între primăria oraşului Copşa Mică, rerezentanţii constructorului SC SCA.MO.TER SRL Sibiu şi Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru concilierea situaţiei apărute”, se arată în documentul trimis Prefecturii Sibiu şi semnat de primarii localităţilor Mediaş, Copşa Mică, Axente Sever, Târnava şi Valea Viilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus