Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

6000 de pachete de tigari confiscate

Vameşi sibieni împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au confiscat în această dimineaţă aproape 6000 de pachete de ţigări de contrabandă, cu timbre din Serbia. Sibianul care acum e cercetat penal a fost oprit în jurul orei 4 dimineaţa în Apoldu de Jos. Poliţiştii au controlat autoturismul şi au descoperit mii de pachete de ţigări în interior, mărcile Viceroy, Fast şi Monte Carlo. Cum şoferul nu a putut să prezinte niciun document justificativ pentru cantitatea imensă de ţigări, vameşii le-au confiscat. Ţigările erau burduşite în portbagaj, pe bancheta din spate a maşinii şi chiar în spaţiul unde se ţine roata de rezervă. Valoarea totală a mărfii confiscate este de aproape 50 de mii de lei. Autoturismul a fost confiscat iar şoferul a fost amendat cu 60 de mii de lei urmând să fie şi cercetat penal pentru evaziune fiscale şi deţinere de ţigarete fără a fi marcate corespunzător. Pedeapsa pentru această faptă este închisoare între 2 şi 8 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 257

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

@ Bogdan Brylynski

Acum 13 ani

Pachetele confiscate se vor comercializa cumva la \"magazinul\" ala al garzii financiare ?
Raspunde

pescar_hoinar

Acum 13 ani

Daca sunt contrafacute, nu cred ca au voie sa le puna pe piata, cine stie ce rumegush au in ele. Am fost si eu la magazinul ala, am gasit cateva sticle de ulei, yale si broaste de usa, 2 tricouri, 3 maieuri de dama si ... o cutie de Nescafe :))
Raspunde

@pescar hoinar

Acum 13 ani

Unde e magazinul asta? Se simte ceva la preturi sau e ca la real :)
Raspunde

expert

Acum 13 ani

Pachetele constituie probe pana la solutionarea cazului in instanta. Dupa aceea sunt notificatii producatorii legali sa vina sa le ridice in functie de branduri (Viceroy merge la BAT, Monte Carlo la JTI, Fast nu e produs legal in Romania, deci se imparte la multinationale in functie de cota de piata a acestora). Urmeaza distrugerea efectiva a pachetelor pe cheltuiala producatorilor. Tigaretele confiscate nu se comercializeaza, ci se distrug in prezenta autoritatilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus