Sâmbătă,
02.12.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Moara Cibin va fuziona prin absorbtie cu alte trei firme din grupul Boromir

Moara Cibin din Sibiu (MOIB), parte a grupului de morărit şi panificaţie Boromir, va fuziona prin absorbţie cu producătorul de amidon Amylon Sibiu (AMY), şi cu alte două firme din grup, respectiv Cerealcom Şeica Mare şi Panmed Mediaş. Decizia a fost luată de către acţionarii Amylon în AGA de marţi. În cadrul fuziunii, Moara Cibin este societatea absorbantă, iar celelalte trei firme sunt absorbite. Grupul Boromir desfăşoară activităţi în sectorul de morărit şi panificaţie şi mai include companiile Boromir Prod Buzău, Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan şi Extrasib Sibiu. Grupul este controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, împreună cu alţi acţionari persoane fizice. El deţine prin Boromir Ind 51,88% din capitalul Moara Cibin, iar în acţionariat se mai regăseşte firma Boromir Prod, cu 19,6% din capital. La rândul ei, firma Moara Cibin este acţionarul majoritar al Amylon, în timp ce firmele Boromir Ind şi Boromir Prod au participaţii de 17,19% şi respectiv 11,3% din acţiunile producătorului de amidon. Cea mai recentă tranzacţie cu titlurile Amylon la Bursa de Valori Bucureşti a avut loc pe 22 iulie, la un preţ de 0,3 lei, în scădere cu 6,25% faţă de referinţă. La acest preţ, firma are o capitalizare de 6,6 milioane de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus