Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Lui Corneliu Bucur, acuzat de furt, i se interzice accesul in Muzeul Astra!

A fost înlocuit din funcţia de director al CNM Astra. A fost demis din cadrul organizaţiei PD-L Sibiu. A fost înlocuit din funcţia de consilier judeţean. De săpătămâna trecută, Corneliu Bucur este cercetat pentru furt. Bucur este acuzat că a sustras dintr-un birou al muzeului din Dumbrava patru diplome. Culmea că diplomele cu pricina aparţin Academiei Artelor Tradiţionale din România, o instituţie condusă de… Corneliu Bucur. Mai mult, pentru a scăpa de cercetarea poliţiei, lui Bucur i se cere să semneze o hârtie prin care promite că nu va mai călca până la sfârşitul vieţii în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Bucur a fost invitat de poliţiştii de la secţia judiciar a IPJ Sibiu, săptămâna trecută, pentru a da o declaraţie cu privire la însuşirea de către acesta a patru diplome de intrare în Academia Artelor Tradiţonale. Reclamaţia a fost făcută de Ciprian Ştefan, şeful secţiei de muzeu în aer liber a CNM Astra. “Locotentul Benchea de la secţia judiciar m-a invitat la un dialog şi am fost pus în faţa unei reclamaţii depusă de Ciprian Ştefan, şeful secţiei de muzeu în aer liber. Sunt acuzat de faptul că am intrat în mod abuziv într-un spaţiu al birourilor instituţiei, nota bene spaţiul este sala de festivităţi şi de organizare a unor manifestări şi în care lucrasem de cu dimineaţă cu doamana director de specialitate Mirela Creţu, în vederea selectării cu consultaţia domniei sale a celor care urmau să fie primiţi în Academie. Am stat în spaţiul acela timp de două ore, nimeni nu mi-a spus că nu am voie. Chiar Ciprian Ştefan a intrat de vreo două ori în spaţiu şi m-a salutat şi în rest nu a avut nimic de spus. Am fost acuzat că mi-am însuşit nişte diplome de primire în academie care erau bunuruile insituţiei, dare le erau bunurile Academiei, iar eu le-am cerut în mod expres de cu o zi înainte şi mi-au fost aduse. Ele nu au absolut nimic în comun cu insituţia”, a declarat Bucur.
Mai mult, la sfârşitul săptămânii trecute, patru creatori populari trebuiau primiţi în Academie, însă evenimentul a fost anulat de directorul Olaru. “Am înmânat până la urmă diplomele la poarta de la intrarea în Muzeu, singurul spaţiu unde mi s-a permis după ce am fost alungat din Muzeu şi din parcarea acestuia”, mai spune Bucur. Fostul director al muzeului spune că la poliţie i s-a spus că plângerea făcută împotriva sa va fi retrasă cu o condiţie: să semneze o hârtie, prin care să-şi ia angajamentul că nu mai intră niciodată în Muzeul Astra. “Bineînţeles că nu am semnat nimic”, spune Bucur.
De cealaltă parte, Valeriu Olaru spune că Bucur nu este acuzat de furt, ci de însuşirea unor obiecte. “Eu nu i-aş spune chiar acuzaţie de furt. S-a depus într-adevăr la poliţie o reclamaţie împotriva domnului Bucur pentru că a sustras nişte diplome. Nu i-aş spune furt, pentru că a făcut acest lucru de faţă cu muzeografii. Legat de interzicerea accesului în Muzeul Astra, eu nu ştiu nimic”, directorul CNM Astra, Valeriu Olaru.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Muzeograful

Acum 13 ani

Micimanul Ciprian Stefan ar trebui sa munceasca mult si sa aiba ceva realizari, dupa care sa faca asemenea gesturi. Generatia aceasta, rod al sistemului foarte \"ticalosit\", adus de revolutie si revolutionari (ca Bucur!), crede ca i se cuvine orice. Astfel de \"modele\", ajunse si in cultura, copie a mizerabililor din politica si mediul de afaceri, polueaza cumplit. Lui Bucur i se fac tot felul de mizerii, cum a facut si el altora, dar nu poti sa-i interzici sa intre in muzeu. Este mult prea mult.
Raspunde

Socant

Acum 13 ani

Aceste marionete( din pacate folosite si de Bucur in perioada propriului directorat) ramase in functii de conducere la muzeu nu se pot manifesta altfel decat penibil; e pacat ca politia nu cerceteaza abuzurile pe care le fac noii ciocoi.
Raspunde

karintia

Acum 13 ani

ce imbecil e asta! daca un furt e facut de fatza cu altii nu mai e furt???!!!! totzi cretinii inventeaza legi si doctrine juridice. de ce nu-i impusca cineva?
Raspunde

andrei

Acum 13 ani

mda......in asta statea toata linistea si echilibrul:in manjirea lui bucur....ciocoi nenorociti....
Raspunde

io

Acum 13 ani

nu cred ca i sa interzis sa intre in muzeu...dar asta e bucur la lasat pe unul cu cearta il ia pe altul.
Raspunde

Sibiu Auto Moto Show

Acum 13 ani

Sibiu Auto Moto Show 28-29 August la Sala Transilvania. Prima expozitie Auto-Moto din SIBIU! Veti avea ocazia sa admirati masini tuning, super cars, old cars, rally cars, motoare (Enduro, Choppers, Race etc.), atv-uri modificate, automobile offroad, concurs de miss, prezentare de moda, demonstratii cu motoare, burn-out masini, tombole pentru vizitatori si premii pentru participanti.
Raspunde

Afaceristul

Acum 13 ani

Las\' ca face Carabulea blocurile si-si ia Cornelius un apartament la etaju 10 si de acolo vede tot ce misca-n muzeu... Ihaha, ihaha ! Nu te lasa Cornele, manjeste-te pana la capat !!
Raspunde

BSI_Hermmanstadt

Acum 13 ani

Mda, asa se-ntampla cand faci \"preziceri\" realiste despre neregulile de la aeroport. Pacat!!!
Raspunde

marius

Acum 12 ani

Din punctul meu de vedere pot spune ca domnul Bucur stia prea multe despre anumite persoane manjite cu politica cat si despre faradelegile pe care acestia le-au comis si le comit in continuare iar astfel se incearca inlaturarea dansului din functia de conducere a muzeuli tocmai pentru a nu mai avea putere de cuvant in fata mai marilor statului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus