Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

Povestea centurii. De Ion Creanga

În timp ce şoferul român vizitează o dată pe lună service-urile auto pentru reparaţii la maşini, pe hârtiile Guvernului, România este plină de autostrăzi. Dacă stai să îl asculţi pe Radu Berceanu, pari idiot când stai şi socoteşti pe degete kilometri de autostradă încercând să dai un sens poveştilor abramburite pe care ministrul Transporturilor le scoate pe gură. Pentru că din punctul LOR de vedere, România geme de autostrăzi. Ţara e perfect acoperită, se lucrează peste tot, dar niciodată nu se vede. Ba şi bieţii kilometri de aşa zisă centură deja sunt plini de denivelări şi de gropi. Dar ce contează? Important e ce scrie pe hârtie, realitatea este pentru proşti.

Coridorul 4 european e gata. De la Nădlac la Arad, la Timişoara, la Lugoj, Deva-Orăştie e ca şi construită, centura Sibiului e gata, Valea Oltului se dă în concesiune, pac-pac ne-am scăpat şi de ea până la Piteşti, A1-le de abia aşteaptă să primească traficul de mare viteză pe care să îl distribuie apoi spre Constanţa, unde, la fel, toate sunt gata. Probabil de fomist ce e trece românul tot prin Deduleşti către tărâmul făgăduinţei, capitala noastră, care nu ştiu cum de îi mai suportă. Cum de nu năvăleşte un tsunami din Dâmboviţa să radă Palatul Victoria de pe faţa pământului? Să radă şi Casa Poporului în timpul unei şedinţe de plen şi măcar să ne ştim de o chestie.

4.5 miliarde de euro este suma obţinută de România de la Uniunea Europeană pentru transport, pentru cei şapte ani care se încheie în 2012. Că e mult sau e puţin nu pot aprecia. Ştiu însă că nu se vede nici măcar un milion de euro cheltuiţi din miliardele Europei. Promisiuni peste promisiuni, vizite pompoase, surle şi trâmbiţe, întârzieri cu anii. La asta se rezumă sectorul de transport din România. Iar între timp ne plângem că frunza e furată de pe net. Frunză pentru ce? Dacă aveam drept logo un crocobaur preţurile erau mai mici pe litoral? Autostrăzile fără gropi? Serviciile de calitate? Şi pe de Niro de-l aveam drept logo România tot era compromisă din punctul ăsta de vedere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 12 ani

criza de inspiratie...subiectul se dezbate zilnic pe macar unul din posturile de televiziune...ne-ai facut o sinteza? ia o pauza si nu te forta o vreme...
Raspunde

Danila

Acum 12 ani

Nu inteleg ce cauta Ion Creanga in titlu. Nimic in articol nu aminteste de savurosul povestitor, pe care autorul articolului nu-l cunoaste nici cat negru sub unghie. Avem aici o proba nu doar de amatorism in jurnalism, ci si de crasa incultura. Cine ii face cadou autirului un volum cu nemuritoarele povesti ale lui Ion Creanga?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus