Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

Gaz Metan: niciunde nu e mai bine ca acasa

Gaz Metan Mediaş intră în pauza competiţională pricinuită de meciurile naţionalei cu „gânduri paşnice”. Lupii din Mediaş se vor pregăti acasă. Fără cantonament, fără meciuri amicale.

Echipă de pluton în sezoanele anterioare ale Ligii I, Gaz Metan Mediaş a început fulminant actuala ediţie de campionat. Dintr-o echipă „dificilă” s-a transformat într-o adevărată sperietoare a campionatului, o echipă cu adevărat de temut. În şase etape, medieşenii au avut o singură sincopă, meciul de acasă cu Rapid, în rest nu au pierdut nimic. Şi, cum spunea şi Cristi Pustai la finalul ultimului meci de acasă, rezultatul cu giuleştenii a fost nemeritat pentru că Mediaşul merita cel puţin un punct.


Matematica desenată de Pustai pe gazonul terenului de antrenament devine din ce în ce mai eficientă. Eric demonstrează în începutul de campionat un apetit ofensiv de speriat pentru portarii adverşi. Dublă cu Victoria Brăneşti, dublă cu Poli Timişoara, dublă cu Astra, gol cu Sportul. Cu 7 goluri în 6 etape, Eric este golgeterul campionatului iar vânătoarea pentru transferul său a început. În baza relaţiilor bune cu CFR Cluj, Eric a fost dat în repetate rânduri ca transferat la campioana României. „Nici nu se pune problema ca Eric să fie transferat”, spune Ioan Horoba, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş. „De altfel, nu vom transfera niciun alt jucător în pauza competiţională dar nici nu ne vom despărţi de vreunul. Lotul rămâne la fel”, mai spune Horoba.
Deşi alte echipe şi-au programat deja cantonamente, meciuri amicale, Mediaşul preferă liniştea de acasă. „De ce să plecăm în cantonament. Ne pregătim acasă pentru că avem nişte condiţii nemaipomenit de bune”, spune Horoba. Iar cât de curând, Mediaşul va avea şi un stadion nou-nouţ pentru meciurile oficiale. Lucrările la stadionul din Mediaş avansează extrem de bine iar din estimările momentului se pare că Gaz Metan va juca primul meci pe noua arenă în 2 octombrie, când la Mediaş vine Vasluiul lui Adrian Porumboiu. Lucrarea este executată de Transgaz, unul din sponsorii echipei. Noua arenă va avea o capacitate de 8000 de locuri şi unul dintre cele mai bune gazoane din ţară. „E un teren făcut la fel ca restul din România, cu udarea ierbii de jos în sus. Va fi cel mai bun teren din ţară. Firma cu care lucrăm are o experienţă deosebită în domeniu. Stadionul de la Mediaş este al 131-lea pe care ei îl fac”, explică preşedintele Horoba.


Chiar dacă niciunde nu e la fel de bine ca acasă, medieşenii au fost extrem de plăcut suprinşi de publicul din Sibiu. „Publicul de la Sibiu a venit la stadion în număr foarte mare şi a fost extrem de călduros cu noi. Suntem foarte mulţumiţi că am jucat meciurile la Sibiu. Toţi factorii şi-au dat concursul ca să avem cele mai bune condiţii”, spune Horoba. În cazul în care graficul lucrărilor la stadionul din Mediaş va fi respectat cu stricteţe, sibienii vor mai putea vedea sezonul acesta un singur meci de Liga I pe Municipal, cel cu U Cluj, din etapa a 8-a.


Olimpia, deschisă pentru închidere
O altă bază sportivă din Sibiu se află în curs de renovare. Bazinul Olimpia a fost închis la începutul lunii august şi a fost redeschis în urmă cu câteva zile. Renovarea nu a avut însă loc, responsabilii făcând doar lucrări mici, de suprafaţă. Bazinul se va închide din nou în luna octombrie.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus