Duminică,
04.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Parcare de 265 de locuri vizavi de Muzeul din Dumbrava

Aproximativ 600.000 de lei, fără TVA, a pregătit conducerea CNM Astra pentru realizarea a 265 de locuri de parcare de-a lungul drumului județean care leagă Sibiul de Rășinari. Locurile de parcare ar trebui să fie gata în toamna anului viitor, fiind situate pe partea opusă a Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.
”În zona porților de acces în Muzeul în Aer Liber, se creează aglomerări de autoturisme și autocare, situație care duce la îngreunarea traficului pe Calea Rășinari (DJ 106 A), ridicând pericolul producerii accidentelor. Această stare se accentuează în sezonul estival, când acțiunile culturale (festivaluri, târguri, spectacole, simpozioane etc) desfășurate în muzeu sporesc considerabil numărul vizitatorilor”, motivează reprezentanții CNM Astra necesitatea investiției.
Pe lângă locurile de parcare, firma care va fi angajată în urma unei licitații publice va trebui să amenajeze și un trotuar pentru pietoni, lung de aproape un kilometru, alături de o rigolă betonată, pentru preluarea apelor pluviale de pe întreaga suprafață a parcării.
Deschiderea ofertelor pentru executarea acestei lucrări este programată pe 20 septembrie, iar în lipsa contestațiilor, lucrarea ar urma să fie atribuită în cursul lunii octombrie. Termenul de execuție prevăzut în caietul de sarcini este de 12 luni de la data atribuirii contractului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

sibian de rand

Acum 12 ani

trotuarul puteau sa-l faca pe partea cealalta cu muzeul. Acolo mai exista o portiune asfaltata pe care se poate circula, macar o parte din drum. Daca ar fi facut trotuarul cu partea cu muzeul, ar fi fost numai bine.
Raspunde

x

Acum 12 ani

si-apai atunci toti din parcare ar trece strada neregulamentar. atunci sa vezi accidente...
Raspunde

Lu

Acum 12 ani

E bine ca se face pe partea opusa muzeului. Ar fi 2 motive: 1. Siguranta si spatiu - pe partea cu muzeul este linia de tramvai. 2. Viitoarea pista de biciclete - chiar daca nu se stie cand pista existenta va fi prelungita macar pana la muzeu, e clar ca odata si odata se va face acest lucru. Nu in ultimul rand, se poate amenaja o trecere de pietoni. Sau exista deja? Cei care trec neregulamentar trebuie sa fie constienti de riscuri!
Raspunde

:)

Acum 12 ani

iar langa parcare... chioscuri... apoi o crasma... un hotel... apoi neste vile... apoi blocuri... in cativa ani...
Raspunde

@4

Acum 12 ani

:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus