Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Scandal la Prefectura pe scoala din Arpasu de Jos

Comasarea şcolilor din Arpaşu a făcut ca un director să rămână fără şcoală. Logic. Faptul este însă de neacceptat, aşa că scandalul s-a întins până la Sibiu.

O delegaţie din comuna Arpaşu de Jos, în frunte cu viceprimarul Constantin Văcariu, a fost astăzi la Sibiu, la Prefectură mai exact, pentru a lămuri situaţia în legătură cu protestul, primit tot la Prefectură, din partea consilierului local Gheorghe Bogdan. Baiul este numirea profesorului Ovidiu Rogozea în funcţia de director al şcolii generale din comună, comasată cu şcoala "A. Popa", cu clasele I-VIII, din satul Arpaşu de Sus. La discuţie au mai participat d-l prof. Constantin Gorun, inspector şcolar general, şi patru cetăţeni din Arpaşu de Sus.

În urma prezentării punctelor de vedere ale fiecărui participant, inspectorul şcolar general şi directorul compartimentului Legalitate, din Prefectură, au explicat temeiul legal al numirii lui Ovidiu Rogozea în funcţia de director al şcolii din Arpaşu de Jos, până în decembrie 2010.  De asemenea, datorită reorganizării administrative, activitatea Anei Corina Frăsie, în funcţia de directoare a şcolii din Arpaşu de Sus, a încetat, în conformitate cu prevederile contractului său de management educaţional.

Având în vedere că, în acest an, şi activităţile manageriale ale celor doi directori au fost evaluate, Consiliul de administraţie al ISJ Sibiu a hotărât, în şedinţa din 30.08.2010, numirea lui Ovidiu Rogozea în funcţia de director al unităţii de învăţământ rezultate după comasare, în urma obţinerii unui punctaj superior celui al contracandidatei sale. "Comasarea celor două şcoli s-a impus deoarece nici una din ele nu are minumum 300 de elevi, pentru a dobândi personalitate juridică", a declarat inspectorul general şcolar, prof. C-tin Gorun.

Cu privire la desfăşurarea activităţii viitoare, potrivit noii legislaţii, începând cu anul şcolar 2011- 2012, din comuna Arpaşu de Jos, la solicitarea expresă a ISJ Sibiu, consiliul local va stabili prin hotărâre, locaţia de desfăşurare a procesului de învăţământ, la nivel gimnazial, în Arpaşu de Jos sau Arpaşu de Sus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

ssv

Acum 13 ani

in primarie sint consilieri care nu duc interesele comunei ci pe cele personale -DR.SERBU,DL.BOIERIU ETC,ETC.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus