Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Florin Muntean, back in business

În două rânduri director general al Transgaz, Florin MUntean, şi-a anunţat săptămâna trecută demisia din această funcţie. Motivul oficial: probleme personale. Speculată în toate felurile, vestea a născut multe semen de întrebare. Florin Muntean nu a comentat în niciun fel demisia, iar noul director şi-a preluat postul fără prea multe explicaţii. Cele mai multe speculaţii s-au născut din cauza celui care a semnat ordinul de înlocuire din funcţie: colegul său de partid, Ion Ariton. O eventual ceartă în organizaţia PD-L Sibiu, o poliţă plătită de Ariton, un plan pus la cale de Vasile Blaga şi tot felul de astfel de supoziţii. În realitate, Florin Muntean s-a retras dintr-o funcţie care în acest moment îl incomoda. Este cunoscut faptul că Florin Muntean nu este tocmai sărac şi extrem de apropiat mediului de afaceri privat, deşi avea cartea de muncă la stat. Din poziţia de director general la SNTGN Transgaz Mediaş, Florin Muntean era acuzat că încheie contracte în beneficiul propriei firme, BAT Mediaş, unde este acţionar majoritar. BAT Mediaş este o societate specializată în transporturi, la care Florin Mutean are 77% din acţiuni.  În martie BAT Mediaş a câştigat o licitaţie organizată de SNTGN Transgaz în valoare de 1,2 milioane de lei, fără TVA. Obiectul contractului obligă societatea BAT să asigure servicii de transport, iar, potrivit anexelor încheiate, SNTGN Transgaz are contractate autoremorchere de 40 şi 60 t, autovidanje de 20 t, automacarale de 10 t şi 18 t, autoîncărcătoare, buldozere, autobasculante şi un autotren platformă joasă. Afacerea a ajuns şi la urechile minisrului Economiei de atunci, Adriean Videanu, însă acesta a precizat că totul este în regulă atâta timp cât se respectă legile privind licitaţiile publice. Şi s-or fi respectat. Tocmai astfelş de discuţii l-au determinat pe Muntean să-şi dea demisia. “Nu a fost văzut cu ochi buni apropierea dintre Ministerul Economiei, Ion Ariton şi şefii de la Mediaş, Marcel Piteiu şi Florin Muntean. Tocmai pentru a nu da naştere la alte speculaţii, s-au luat decizia ca Florin Muntean să facă un pas în spate”, spun surse apropiate lui Florin Muntean.

Nu acelaşi lucru îl spune liderul PSD, Ioan Cindrea, care vede prin această demisie un conflict între Ion Ariton şi Florin Muntean. “Cred că este o tensiune în interiorul PD-L-ului şi în interiorul organizaţiei. Nu ştiu, dar bănuiesc. De regulă, atunci când se anunţă o demisie din motive personale există de fapt un conflict între cel în cauză şi persoana care este ierarhic superioară. Chia rnu ajută aceste lucruri", a declarat Cindrea.

Liderul PSD Sibiu spune că ministrul Economiei, Ion Ariton, va avea de dat vestea proastă de sfârşit de an românilor: scumpirea gazelor şi a curentului electric. "Se pregăteşte o scumpire a gazului, iar ministrul Ariton va fi cel vare va semna şi va anunţa această scumpire. Se va scumpi şi energia electrică şi alte tipuri de servicii către populaţie", a anunţat Cindrea.

BAT Mediaş a avut în  2009, societatea un rulaj de 23,6 milioane de lei, peste 5,5 milioane de euro, profitul net crescând cu peste 90%.

CV Florin Emil Cosma

August 2007 – prezent – Transgaz, director, dispeceratul Naţional
Martie 2006 – august 2007 – Transgaz, director, Sucursala de Cercetare Proiectare pentru Transport Gaze Naturale Mediaş
Iulie 2000 – martie 2006 – Transgaz, inginer şef, Sucursala de Cercetare Proiectare pentru Transport Gaze Naturale Mediaş
Iulie 1999 – iulie 2000 – Romgaz, Şef serviciu Măsurare Gaze, Sucursala de Transport Gaze Naturale Mediaş
Octombrie 1998 – iulie 1999, Romgaz, Inginer, şef exploatare, Divizia de Transport, Operare, Dispecerizare
Iunie 1997 – octombrie 1998, Romgaz, Şef Birou Exploatare
Septembrie 1991, iunie 1997, Armax, inginer.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ion

Acum 11 ani

Urmeaza Marcelino( Piteiu ) sau el nu stie cand sa faca pasul?
Raspunde

basescu

Acum 11 ani

Mai copiii, voi din cate va stiu sunteti baieti destepti, insa se vede ca avem de-a face cu presa de provincie si nu stiti culisele capitalei sau vreti sa dezinformati lumea, va stiam ziar serios... Pai fiti atenti ca sa va invatati cu miticii: fara Florin, Ariton nu ajungea ministru, inainte sa fie ministru Ariton, Muntean a batut drumul Medias-Bucuresti de zeci de ori, ba la Blaga, ba la Videanu de teama sa nu scape functia de ministru din mana. Deci, Florin s-a retras de voie buna, normal ca Nelu trebuia sa ii semneze demisia ca doar ii sefu\' lui. Insa Florin si cu gasca lu\' Blaga se pregatesc sa faca jocuri mari in energia Romaniei, nu uitati de ce a pleca si Berceanu sau Videanu din ministere, daca va intereseaza va pot spune eu, pentru ca veti fi in premiera si peste cativa ani o sa se confirme. Deci, ei dau lupta acum cu cumpararea a cat mai mult din TGN si Romgaz, care desigur stiti ca au fost scoase la mezat 15% pentru a aduce bani la bugetul de stat. Stiti ca bataia se da acum pe marile proiecte de energie, iar pe cei pomeniti mai sus o sa ii vedeti jucatori pe aceasta piata peste cativa ani. Pentru alte informatii mult mai pretioase, cum ar fi de unde vor face ei rost de bani pentru aceste proiecte si altele va astept cu alta ocazie sa mai stiti si voi ce se intampla in lumea buna. Ce v-am zis a fost asa ca sa nu ramane dezinformat publicul vostru si sa nu mai muste tot ce aude, pentru ca tot tin la voi! Cat despre scandalul din PD-L Sibiu el tine de cu totul si cu totul de alte teme pe care va las voi sa o descoperiti si oricum is un fis cand o sa le constatati, iar daca mai stati pe langa mesele de la Tica unde mai i-au baietii masa o sa aflati multe lucruri interesante, daca nu puneti si voi niste pese prin decorurile alea si o sa aflati online foarte multe!
Raspunde

doi

Acum 11 ani

daca dupa trei zile sunt doar trei comentarii, pentru mine este clar ce valoare/notorietate/interes prezinta individul portocaliu. Un TZIPTZER smecher de medias, care are impresia ca daca trage spritzuri cu Blaga, este mare om politic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus