Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Nimic nu-i simplu, totu-i complicat

Teatrul Gong a fost salvat de la restructurări de personal şi a fost transferat în subordinea Consiliului Local Sibiu este ceea ce ştiu majoritatea sibienilor. Mai puţini cunosc, însă, că deşi hotărârea de transfer a fost luată încă din august, lucrurile nu sunt încă aşezate. Iar dacă protocolul de predare-primire e finalizat în ceea ce priveşte personalul şi personalitatea juridică a instituţiei de cultură, mai sunt multe etape de parcurs în ceea ce priveşte situaţia juridică a imobilului. „Nu am găsit deocamdată soluţia bună pentru clădirea propriu-zisă”, spune primarul Klaus Johannis.

Pe urmele teatrului mai sunt şi unele vechi datorii, care nu vor fi preluate la bugetul local al Sibiului, dar despre care Johannis spune că nu e nicio problemă. Cel puţin, însă, actorii şi personalul administrativ pot sta liniştiţi, plata salariilor lor nu este pusă în pericol. Reglementarea juridică a clădirii în care au fost investiţi un milion de euro înaintea lui 2007 este, însă, o problemă complicată. Căci doar nu ar putea să fie simplă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus