Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Nimic nu-i simplu, totu-i complicat

Teatrul Gong a fost salvat de la restructurări de personal şi a fost transferat în subordinea Consiliului Local Sibiu este ceea ce ştiu majoritatea sibienilor. Mai puţini cunosc, însă, că deşi hotărârea de transfer a fost luată încă din august, lucrurile nu sunt încă aşezate. Iar dacă protocolul de predare-primire e finalizat în ceea ce priveşte personalul şi personalitatea juridică a instituţiei de cultură, mai sunt multe etape de parcurs în ceea ce priveşte situaţia juridică a imobilului. „Nu am găsit deocamdată soluţia bună pentru clădirea propriu-zisă”, spune primarul Klaus Johannis.

Pe urmele teatrului mai sunt şi unele vechi datorii, care nu vor fi preluate la bugetul local al Sibiului, dar despre care Johannis spune că nu e nicio problemă. Cel puţin, însă, actorii şi personalul administrativ pot sta liniştiţi, plata salariilor lor nu este pusă în pericol. Reglementarea juridică a clădirii în care au fost investiţi un milion de euro înaintea lui 2007 este, însă, o problemă complicată. Căci doar nu ar putea să fie simplă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus