Joi,
28.01.2021
Innorat
Acum
-1°C

Johannis: Ar fi lipsit de fair-play sa ne asteptam la niste lucruri foarte mari

O relaţie cu “suişuri şi coborâşuri” tinde să se normalizeze. Primarul Klaus Johannis spune că nu are aşteptări foarte mari de la ministrul Ion Ariton, într-un timp atât de scurt, însă mai aşteaptă. Cât despre relaţiile foarte bune, dintre cei doi, aşa cum le evalua Ariton, Johannis spune că nu este chiar aşa. “Avem o relaţie în curs de normalizare. Raportat numărul de convorbiri la lungimea mandatului este mult mai bine de când ste ministru. Am sunat o singură dată să-l felicit pentru postul primit”, a declarat Johannis. Primarul susţine că ar fi lipsit de fair-play să I se ceară lui Ariton mai mult decât poate face într-o perioadă atât de scurtă. “Sibiul are un ministru. Indiferent cum ne poziţionăm faţă de persoana sa politică, ar fi lipsit de fair play să ne aşteptăm într-un timp atât de scurt la nişte lucruri foarte mari din partea dânsului. Va începe poate”, a mai spus Johannis.

Relaţiile dintre Ariton şi Johannis s-au răcit după plecarea fostului primaral Mediaşului, Daniel Thelmann din FDGR în PD-L. De atuni, între cei doi au avut loc mai multe schimburi de replici, existând chiar şi o scrisoare deschisă semnată de Ion Ariton, în care acesta îl ironiza pe primar, imediat după alegerile prezidenţiale.

“Ambiţia de-a vă ridica dincolo de limitele puterii locale, fără niciun argument serios, fără nici un program de guvernare şi la cheremul uşor de intuit al noii nomenclaturi oligarhico-politice, PSD-PC-PNL şi alţii, a fost o greşeală impardonabilă pentru un răsfăţat al mediilor de informare publice. Aţi crezut că vă puteţi aventura în marea politică  românească doar pe seama faimei de-a fi primarul Sibiului. (…) Vă asigur, d-le Iohannis, că mulţi sibieni n-ar fi regretat desemnarea d-voastră ca prim-ministru, dar, acum, regretă că n-aţi plecat. Şi ştiţi de ce? Pentru că s-au săturat de aroganţa primarului lor care nu stă de vorbă cu ei, care nu acordă audienţe, care, timp de 9 ani, nu şi-a făcut obiceiul să le viziteze cartierele, care iubeşte doar centrul istoric al municipiului şi „marginile”  le tratează cu o evidentă lipsă de bun simţ. Asta, apropo de campania în care tocmai v-aţi compromis prestigiul dobândit datorită sibienilor”, a scris Ariton în scrisoare.

Răpunsul lui Johannis nu s-a lăsat aşteptat: "În politică este bine când câştigi să arăţi puţină eleganţă. Ţine de caracter, dar dacă nu-i...", s-a limitat să spună Johannis. Zvonurile privnd o eventual candidatură a lui Ariton la Primăria Sibiu au agravat şi mai mult lucrurile. Într-o ultimă declaraţie, după ce a devenit ministru, Ariton a ţinut să dezmintă această posibilitate. “Nu există o astfel de strategie, e o invenţie. Dacă tot aţi adus vorba de acest subiect, vreau să vă spun că în familia mea, a existat deja un om care a fost primar. E vorba de bunicul meu. Pe mine nu m-a interesat şi nu mă interesează o asemenea funcţie”, a declarat Ariton, lăsând loc de a şi mai mare apropiere faţă de primarul Sibiului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

iar despre olteanul asta imputit...nici daca se mai naste odata nu se va ridica la nivelul lui Johannis
Raspunde

carmen

Acum 10 ani

Johannis e maimutica care jongleaza unde e mai cald si bine.sasu stie ce ajutor va primi sibiul daca Ariton e ministru si o si recunoaste.nu i-ar fi rusine dupa cat s-a lingust pe langa Crinulet si n-a primit nimic sa intinda mana la Ariton ???.daca se va face ceva in Sibiu va fi ca avem un ministru si nu ca avem un primar ...tot timpu a primit laudele altora
Raspunde

Hello

Acum 10 ani

Hello. Se cenzureaza comentariile?
Raspunde

@sibian

Acum 10 ani

Te rog nu mai scrie pe aici ca esti \"un sibian\"! prin limbajul tau de mahala ne faci pe toti de rusine! Si apropo... vezi ca dai dovada de sovinism!
Raspunde

gigi contra

Acum 10 ani

da, se simte un miros de nesinceritate din mesajele celor doi. Iohannis zice ca nu e in asa de bune relatii cu Ariton cum sustine acesta, dar lasa putin loc de buna ziua cu remarca despre intetirea contactelor dupa ocuparea unui scaun de ministru de catre pedelistul sef. Ca in politica se da la cotoaie nu cred ca mai trebuie mentionat. Dar iohannis a fost diplomat pe cand Ariton doar a incercat...stie ca nu va sta mult ministru si ca va cadea asa cum se cade de sus (tare/rau). Primaria nu o vor lua pedelistii lui Iohannis in veci! poate altii ... pana atunci...cine uita, nu merita!!!
Raspunde

ptr carmen

Acum 10 ani

daca se va face ceva in Sibiu, se va face pentru ca avem un primar si consilieri buni. Sper ca nu ai uitat cum arata Sibiul acum 10 ani
Raspunde

lica ptr carmen

Acum 10 ani

pa pa carmen si tu la corabia de unde este ariton si mai lasa----oooooooo cu vraja ieftina de miticutzi de la sud de carpati.ne ati furat destul de 90 de ani de puteam fii LAS VEGAS!
Raspunde

pt. pu- lica

Acum 10 ani

Sunteti Las Vegas de 10 ani, la coruptie si spalari de bani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus