Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

TEDxSibiu: Opt vorbitori exceptionali, opt idei care merita cunoscute

În 29 octombrie 2010 va avea loc prima ediţie a TEDxSibiu. În cadrul evenimentului, opt invitaţi din Sibiu sau din ţaro adresează discursuri scurte, de câte 17 minute, în faţa unei audienţe selectate, de 99 de influenţatori locali din domenii variate: afaceri, social, arte, cultură, educaţie, medicină şi altele.    Discursurile şi conversaţiile generate vor aborda idei si viziuni pentru comunitatea sibianp.

TED este un eveniment anual la care unii dintre cei mai mari gânditori şi lideri ai lumii contemporane sunt invitaţi să îşi împărtăşească ideile care îi pasionează. “TED” vine de la Tehnologie, Entertainment şi Design, trei domenii care ne influenţează împreună, decisiv, viitorul. Evenimentele TED abordează însă chiar perspective mai largi, promovând ideile care contează în orice disciplina: ştiinţă, arte, design, politică, educaţie, cultură, afaceri, problematici globale, tehnologie, dezvoltare şi entertainment. Pe site-ul  international www.ted.com  sunt disponibile gratuit pentru vizionare peste 400 de discursuri TED, care din aprilie 2009 până în prezent au fost văzute de 100 de milioane de ori ,de către peste 18 milioane de oameni.

TEDxSibiu e un eveniment cu amploare locală, realizat după modelul conferinţelor globale TED. Scopul acestuia este să dea comunităţilor, organizaţiilor şi indivizilor şansa de a beneficia de spiritul şi de impactul TED la nivel local. Acesta va avea loc in  a doua jumătate a zilei de 29 octombrie 2010, in sala de conferinte a hotelului Ibis.TEDxSibiu este un eveniment independent, organizat de o echipă voluntară, formata din: Ovidiu Neamtu (custodele francizei locale), Zeno Popovici, Eduard Stoica, Bianca Aura Grip şi Adrian Bacanu.    

La evenimentul TEDxSibiu, discursuri unicat vor fi ţinute în direct de vorbitori locali care se combină cu discursurile vorbitorilor globali de pe www.ted.com, cu scopul de a declanşa conversaţiile care contează şi de a crea legături puternice în comunitatea locală. Lista vorbitorilor îi include printre altii pe: Constantin Chiriac (director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu), Teodor Tulpan (alpinist, primul roman care a cucerit varful Everest), Eliza Penciu (coordonator programe turism cultural Muzeul Astra), Lucian Vintan (cercetator, profesor universitar), Scott Eastman (fotograf profesionist).

„TED Global limitează numărul de participanţi la orice primă ediţie locală a TEDx la 99. Datorita solicitarilor deja primite pentru TEDxSibiu, ne revine sarcina de a face o selecţie şi de a asigura o audienţă variată şi de buna calitate pentru evenimentul nostru”, declară Ovidiu Neamtu, unul dintre organizatori.

Persoanele interesate să ia parte la aceasta conferinta sunt invitate sa descopere mai multe detalii pe site-ul oficial www.tedxsibiu.ro, unde gasesc si formularul de inscriere. Cele 99 de persoane participante la acest eveniment vor fi selectate dupa abilitatea lor de a aduce schimbări în bine comunităţii, cautam influenţatori locali şi promotori ai inovaţiei în domenii variate de activitate. Data limita pana la care se poate aplica online este 24 octombrie 2010, iar cei selectati ulterior isi vor confirma prezenta prin achitarea taxei de participare de 149 lei.

Foto: tedxsibiu.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

ULOS

Acum 13 ani

Excelent ... Un eveniment fain pt Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus