Duminică,
17.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-9°C

Primul turneu de baschet pentru copii

Clubul de baschet Whitesnakes va organiza duminică, 17 octombrie, în premieră la Sibiu, un turneu de mini baschet pentru copiii ce au ales să practice acest sport. Sunt invitate să participe 18 echipe, de fete şi de băieţi, venite din Braşov, Târgu Mureş, Mediaş şi Ploieşti, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.
”Este prima ediţie a acestui turneu însă ne dorim ca această competiţie să devină un reper stabil în baschetul pentru copii şi să îl desfăşurăm în fiecare an, cu o săptămână sau două înainte de începerea campionatelor de juniori”, spune Dragoş Floarea, preşedintele clubului Whitesnakes.
La Sibiu vor sosi copii de la cluburile de baschet CSU Braşov, CSS Mediaş, CSU Ploiesti si BC Together Târgu Mureş, club condus de fostul jucător al Sibiului, Mihai Corui. Lor li se vor alătura copiii care studiază aruncări la coş la cluburile CSU Sibiu, CSS Sibiu şi Whitesnakes Sibiu.
Cei mai mici dintre viitorii baschetbalişti încă nu au împlinit şase ani. Cum Whitesnakes este singurul club din România care primeşte copii înainte de împlinirea acestei vârste, această categorie va fi disputată între copiii de la acest club. Pentru celelalte categorii - Baby Baschet, Mini Baschet, U14 şi U16 - disputa va fi ceva mai aprigă, în special la categoria U14 unde sunt înscrise cele mai multe echipe.
”Va fi ceva interesant pentru copii, cu tot «tacâmul» unei competiţii mari chiar dacă cei mici nu au la activ decât două luni de când ne jucăm”, mai spune Dragoş Floarea. Bătălia pentru victorie la categoria de vârstă sub 14 ani se va da între CSU Braşov, vicecampioana naţională în exerciţiu la această categorie, CSU Sibiu, condusă de Cristi Crăciun, CSS Sibiu, antrenaţi de doamna profesor Martinescu, CSS Sibiu cu Bogdan Spânu antrenor, CSS Mediaş cu Cosmin Ploscaru şi Together Mures cu Miţă Corui.
Meciurile se vor juca concomitent în Sala Transilvania, sala CSS Sibiu (sala de la Teatru) şi Liceul Teoretic Constantin Noica (fosta Şcoala 9) de pe strada Oştirii, începând cu ora 8.30 până seara la orele 20.00.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus