Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Dafora va executa lucrari de foraj pentru Zeta Petroleum, contract de aproximativ trei milioane lei

Compania de foraj petrolier şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, va executa lucrări de foraj în valoare de aproximativ trei milioane de lei pentru firma britanică Zeta Petroleum în judeţul Timiş.

"Dafora anunţă semnarea a două contracte cu compania britanică Zeta Petroleum în valoare totală de aproximativ trei milioane lei. Acestea vizează efectuarea lucrărilor de foraj şi urmărirea parametrilor geologici la sonda 1 Jimbolia, amplasată în judeţul Timiş lucrările urmând a se derula pe o perioadă de aproximativ o lună, începând cu prima parte a lui noiembrie", se arată într-un comunicat al companiei din mediaş transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Cele două companii au mai colaborat în 2007. "Urmărim în continuare să contractăm lucrări de foraj şi pentru clienţii străini care investesc în România şi să penetrăm pieţele internaţionale de profil", se mai arată în comunicat.

Compania Dafora Mediaş (DAFR) va executa lucrări de foraj sonde și pentru producătorul de gaze naturale Romgaz, în baza unui contract de 52,1 milioane lei, plus TVA. Contractul a fost încheiat la 11 octombrie, conform unui comunicat al companiei de foraj şi construcţii, remis Bursei. În contract sunt prevăzute penalităţi de întârziere, care nu pot depăşi 15% din valoarea acordului, atât pentru executant, cât şi pentru Romgaz. Totodată, este prevăzută depunerea unei garanţii de bună execuţie de 5% din valoarea contractului. Plata de va realiza în termen de 30 de zile de la data primirii facturilor.

Călburean deţine 48,58% din capitalul Dafora. Acţiunile Dafora s-au tranzacţionat marţi la BVB la preţul de 0,138 lei pe unitate, în urcare cu 1,47% faţă de referinţă. Compania are o capitalizare de 132,4 milioane de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus