Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Dafora Mediaș intră în faliment la decizia Tribunalului Sibiu. Compania de foraj a anunțat că va face apel

Dafora Mediaș intră în faliment la decizia Tribunalului Sibiu. Compania de foraj a anunțat că va face apel

Tribunalul Sibiu a admis cererea formulată de Discret Plaza SRL pentru deschiderea falimentului societății Dafora Mediaș, deținută de omul de afaceri Gheorghe Călburean (foto), şi a decis începerea operaţiunii şi dizolvarea societăţii, anunță ZF.ro.

În dosarul deschis în iunie 2015 apar 19 creditori, printre care Telekom România Communications şi RCS & RDS. Tribunalul, dar și societăți de transport și logistică.  Tribunalul a admis cererea formulată de Discret Plaza SRL pentru deschiderea falimentului şi a decis începerea operaţiunii şi dizolvarea societăţii, iar societatea CITR – Filiala Cluj SPRL a fost desemnat lichidatorul judiciar.

Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă suplimentară este 22 noiembrie 2023, iar termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului suplimentar este 22 ianuarie 2024.

Dafora anunță că va face apel împotriva deciziei de intrare în faliment, potrivit Economica.net.

„În  cadrul dosarului nr. 1747/85/2015 aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, având ca obiect procedura de insolvență a societății, în cursul zilei de ieri, 10.10.2023 s-a afișat pe portalul instanțelor de judecată faptul că Tribunalul Sibiu a dispus intrarea societății în procedura falimentului. Vom formula apel împotriva hotărârii respective”, a anunțat compania pe Bursa de la București.

Dafora Mediaș este deținută de omul de afaceri Gheorghe Călburean (foto), care deține 49,96% din companie. Foraj Sonde Craiova are 12% din capitalul social, restul fiind deţinut de acţionari persoane fizice (25%) şi juridice (13%).

A cerut insolvența în 2015

În iunie 2015, Dafora, un business de 200 mil. euro, a anunţat printr-un comunicat sec că se predă în faţa barilului ieftin, cerându-şi singur insolvenţa. Compania avea mai mulţi creditori bănci şi IFN-uri.

Citește și:

Există viață după insolvență? Călburean, de la Dafora: avem încredere

În T1/2023, Dafora a raportat o pierdere de 1,4 mil. lei, de la o pierdere de 2,7 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, la venituri de 7,6 mil. lei, în urcare cu 458%, conform datelor din raportul financiar trimestrial.

„În trimestrul I 2023 se constată o creştere a cifrei de afaceri faţă de cea obţinută în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a derulării proiectelor. Rezultatul din exploatare este unul negativ, fiind influenţat de lipsa investiţiilor in acest domeniu strategic in actualul context politicoeconomic. Rezultatul financiar este negativ”, notează compania.

Anul trecut Dafora a realizat venituri de 11,9 mil. lei, comparativ cu 83,6 mil. lei în 2021, rezultând astfel un declin de 85,8%. Grupul a avut o pierdere de 2,5 milioane de lei anul trecut, de la o pierdere de 3,4 milioane de lei în 2021.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus