La mai bine de trei ani de când cea mai importantă companie privată din Mediaș, Dafora, și-a cerut insolvența, atât principalul acționar, cât și administratorul judiciar sunt optimiști în ceea ce privește viitorul societății.
Reprezentanții Dafora anunță că, după doi ani de pierderi operaționale, compania cu sediul principal în Mediaș a înregistrat un profit de mai bine de 7,6 milioane de lei. Profitul operațional vine pe fondul unei cifre de afaceri de peste 112 milioane de lei, cu 50% mai mare decât cel din anul precedent și cu peste 130% față de rulajul înregistrat în 2016.
Cerută în vara lui 2015, procedura insolvenței a fost deschisă în 2016. De atunci, valoarea totală a datoriilor plătite creditorilor este de 26 de milioane de lei, calculează reprezentanții Casei de insolvență Transilvania, societatea desemnată să administreze judiciar Dafora. „Ne-am luat angajamentul de a salva valoarea din companiile românești, iar Dafora are o importanță sporită pentru comunitatea din Mediaș și pentru industria petrolului și gazelor din România. Pe lângă rezultatele financiare pozitive în activitatea operațională, în 2018 am creat și premisele rambursării unei sume de 13 milioane de lei către creditori. Disponibilitatea managementului Dafora și ambiția de a căuta permanent noi oportunități ne dau încredere că au fost făcuți pași importanți pentru resetarea pilonilor pe care se dezvoltă afacerea“ arată Mariana Boiciuc, partner CITR Cluj, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.
Dafora și-a cerut insolvența în vara lui 2015, după cea primit o amendă de aproape patru milioane de lei de la Consiliul concurenței, pentru trucarea unor licitații: practic, împreună cu alte cinci companii, Dafora s-a înțeles asupra modului în care să împartă între ele lucrările pe care Romgaz le scotea la licitație. Alte datorii de aproximativ opt milioane de lei la bugetul de stat l-a determinat pe Gheorghe Călburean, principalul acționar al companiei, să ceară deschiderea procedurii de insolvență. Acum, administrator special al Dafora, Călburean este încrezător în revenirea companiei pe care o conduce. „Am făcut în mod permanent eforturi pentru eficientizarea activității curente și implementarea măsurilor asumate în planul de reorganizare. Suntem determinați să ne atingem obiectivele, iar expertiza CITR, know-how-ul și implicarea angajaților noștri ne dau încredere că vom reconstrui pe baze solide”, declară Călburean, potrivit aceleiași surse.
Pentru anul în curs, Dafora are deja semnate contracte de peste 100 de milioane de lei, cu execuție pe primul trimestru. În acest context, compania estimează că își va dubla anul acesta cifra de afaceri. 49,96% din acțiunil Dafora sunt deținute de Gheorghe Călburean, alte 13,04% fiind deținute de Foraj Sonde SA, din Craiova. Restul acțiunilor (36,99%) sunt împărțite între alte persoane fizice și juridice.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: insolventa , Foraj Sonde Craiova , Turnul Sfatului , Dafora Medias , Reprezentanții Dafora , Gheorghe Călburean , Mariana Boiciuc , Banca Mediașului
Vizualizari: 7134
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Ghița
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
Chitruta
Acum 8 ore
Ron
Acum 9 ore
Pop