Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
1°C

TIFF Movie Night in Atrium

Cinemateca ATRIUM împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc demarează o serie de evenimente care vor readuce în Sibiu atmosfera Festivalului de Film Transilvania (TIFF).

În intervalul 26 octombrie – 21 decembrie, în fiecare marţi seara, de la ora 21.00, în Atrium Classic Cafe (Sibiu, Piaţa Mică nr. 16) vor avea loc proiecţii ale unor filme care au rulat de-a lungul festivalului. Scopul acestor proiecţii este de a promova cultura cinematografică prin prezentarea unor filme dintre cele mai importante ale momentului, după criterii ce ţin de originalitatea subiectelor si forţa imaginilor. TIFF Movie Night debutează în 26 octombrie cu proiecţia filmului Graşii (Gordos, Spania 2009), în regia lui Daniel Sanchez Arevalo. Filmul a fost foarte apreciat de critici şi a primit premii importante: Raúl Arévalo - cel mai bun actor în rol secundar în cadrul Premiilor Goya 2010, Premiul Juriului la Festivalul Filmului de Comedie de la Monte Carlo 2009, nominalizat pentru Bronze Horse la Festivalul de Film de la Stockholm 2009.

Din programul Cinematecii fac parte 4 documentare româneşti: Nunţi, muzici şi casete video (o incursiune în culisele nunţilor româneşti), Australia (care ne prezintă cum ajung şapte tineri, foşti copii ai străzii din România, să vadă Oceanul Pacific, la Homeless World Cup), Circul vesel (film care spune povestea uneia dintre cele mai vechi familii de artişti de circ din ţară,) şi Nascuţi la comandă – Decreţeii (despre copiii născuţi în România după decretul lui Ceausescu din 1966 care a interzis avorturile).

Selecţia pentru TIFF Movie Night cuprinde şi filme din Marea Britanie (Fii Cubei, 2009), Elveţia (Viaţa e în altă parte, 2006) sau Italia (Prânzul de pe 15 august, 2008). Prima parte a proiectului se va încheia în preajma Crăciunului, în data de 21 decembrie, cu proiecţia filmului Navidad/ În ziua de Crăciun (Chile, 2009), urmând ca din ianuarie 2011, TIFF şi Atrium Classic Cafe sa continue seria surprizelor pentru cinefilii sibieni. Accesul publicului la proiecţii este gratuit. Filmele străine sunt subtitrate în limba engleză.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus