Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

350.000 de lei: mobilier si obiecte spitalicesti aduse la Sibiu dintr-un spital dezafectat din Viena

Mobilier şi obiecte în valoare de 350.000 de lei au fost donate spitalelor judeţene de instituții omoloage din Viena, Austria. Printre obiectele donate se numără 147 de paturi, 63 de cadre de mers, 28 de scaune cu rotile, 32 de cărucioare medicale, lifturi, calorifere, saltele, bucătării, mese, dulapuri, frigidere şi  maşini de spălat. Mobilierul, deşi provine dintr-un spital dezafectat, este în stare bună.

Pentru patru spitale

Dintre cele 20 de tiruri cu mobilier, 14 au ajuns la unităţile spitaliceşti, iar celelalte sunt aşteptate în zilele următoare. Acestea au fost repartizate la patru unităţi sanitare, respective Spitalul de Psihiatrie “Dr. Ghe. Preda” Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Sălişte şi Spitalului Orăşenesc Agnita.
“Suntem mulţumiţi de materialele primite căci ne erau necesare. Acum cu ajutorul primăriei o să le asamblăm şi o să de distribuim o parte şi la Unitatea Medico-Socială şi la secţia care se ocupă cu asistenţa medicală la domiciliu”, a declarat Nicolae Prişcă, managerul  Spitalului Orăşenesc Agnita.
Transportul materialelor a costat 24.000 de euro – 1.200 de euro pentru fiecare TIR- şi a fost suportat de spitalul din Viena, Fundaţia Austria pro România şi Fundaţia Ordinul Sf. Gheorghe.

Nevoile continuă

Colaborarea dintre cele două oraşe a fost iniţiată de Barbara Wiebke Schofnagel, ataşatul Austriei pentru probleme sociale la Sibiu. „Doresc să îmbunătăţesc relaţiile dintre Sibiu şi Viena, în condiţiile in care există deja o serie de departamente din Austria care colaborează cu Sibiul. Cred că ne putem ajuta reciproc, iar acesta este doar începutul”, a declarat Barbara Wiebke Schofnagel.
Donaţia reprezintă un ajutor pentru spitalele judeţene, dar nu reuşeşte să rezolve problemele fundamentale cu care acestea se confrunta. “Avem aparatură bună şi mobilier care ne este necesar, dar avem spitale amărâte şi vechi care costă mult”, a adăugat Radu Moldovan, managerul Spitalului de Psihiatrie “Dr. Ghe. Preda”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus