Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Teapa: DVD-ul Baby Einstein e total nefolositor

Ascultatul CD-urilor sau privitul la DVD-urile prezentate ca având un scop educativ nu îmbunătăţeşte învăţarea la copiii mici, ci dimpotrivă, arată un studiu universitar american publicat în noiembrie şi citat de cotidianul belgian Le Soir.
Cel mai bun mijloc de a învăţa cuvinte noi nu este uitatul la diferite programe, ci descoperirea vocabularului în viaţa zilnică, cu ajutorul părinţilor, consideră cercetători de la universităţile din Virginia şi Valderbilt. Un număr de 72 de copii, de la 12 la 18 luni, repartizaţi în patru grupe, au participat la studiu. Niciunul nu văzuse înainte DVD-ul de 39 de minute din seria „Baby Einstein”, folosit în cadrul testului, şi în care o voce numeşte obiectele pe nişte imagini cu o casă şi o grădină. După o lună, cercetătorii au verificat în ce măsură copiii cunoşteau o listă de cuvinte care apăreau pe CD. „Copiii care se uitaseră regulat la DVD, singuri sau cu părinţii, reţinuseră puţine lucruri”, arată revista Psychological Science, care a publicat studiul, adăugând că „nu ştiau mai multe decât cei care nu văzuseră DVD-ul”. În ambele cazuri, copiii au reţinut acelaşi număr de cuvinte.
Potrivit autorilor, progresele înregistrate de copii şi puse de părinţi pe seama DVD-urilor sunt de fapt rezultatul unei evoluţii normale a nivelului lor de cunoştinţe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus