Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
12°C

"Am muzeele mele preferate in Viena, imi voi satisface si mici capricii"

21 Noiembrie 2010 19:45

Începând de săptămâna trecută Mihai Zgondoiu a devenit oficial artistul Mediaşului. Primăria îl plăteşte cu 800 de euro pe lună, îi dă diurnă şi îi asigură cazare în Linz, Austria, pentru ca Mihai să creeze imaginea Mediaşului.

Mihai Zgondoiu va reprezenta oraşul  de pe Târnava Mare cu o lucrare în cadrul expoziţiilor internaţionale tematice organizate în cadrul proiectului CREA.RE. Pentru asta el a primit în urma unui concurs organizat de primăria Mediaş o bursă de creaţie de o lună de zile la Linz, perioadă în care i se va pune la dispoziţie o locuinţă  şi un studio de creaţie şi suma de 800 de euro. În decursul acestei perioade de o lună de zile artistul plastic are obligaţia de a concepe o lucrare reprezentativă care să reflecte  cât mai bine obiectivul proiectului CREA.RE respectiv impulsionarea sectorului inovativ şi creativ regional. „Cred că pentru orice artist ar fi importantă o astfel de bursă. Să pleci în străinătate şi mai ales la Linz, care este un centru destul de important atât în artele contemporane cât mai ales în artele plastice clasice reprezintă un lucru important pentru oricine. Cred că mai important decât toate este faptul că merg acolo să reprezint Mediaşul. Să reprezint oraşul meu în Europa înseamnă un fel de recunoştiinţă pe care o adus eu oraşului dar pe care mi-a aduce şi mie oraşul”, spune Mihai Zgondoiu.

MATRIX POEM BOOK

Concursul s-a încheiat săptămâna trecută iar Mihai l-a câştigat cu lucrarea MATRIX POEM BOOK. „În cadrul procesului de selecţie, echipa de jurizare din  care am făcut parte alături de primarul Teodor Neamţu şi preşedintele echipei de implementare la nivel european, Analyze Geyer a fost foarte plăcut surprinsă de calitate tuturor lucrărilor înscrise. Astfel, în momentul de faţă căutăm modalităţi ca în cadrul aceluiaşi proiect CRE.ARE, fie să organizăm o a doua ediţie a bursei, fie să includem lucrările prezentate în cadrul catalogului de creaţie şi inovaţie care va fi publicat sub egida  aceluiaşi proiect şi distribuit la nivel european“, a declarat Vladimir Şargu, coordonator proiect CREA.RE.

În ciuda faptului că reprezintă o mare onoare pentru el, câştigarea acestei burse îi aduce şi alte bucurii tânărului artist medieşean. „Ultima oară am fost în Austria acum 2 sau 3 ani, tot cu o bursă, în Viena. Sunt obişnuit cu astfel de deplasări, în Viena am chiar muzeele mele preferate, deci voi profita de oczie şi pentru a-mi satisface micile mele capricii”, a mai declarat Mihai Zgondoiu.

Începând cu noiembrie 2009 municipiul Mediaş este partener în cadrul proiectului CREA.RE “Creative Regions”, proiectul având drept obiectiv impulsionarea segmentului inovativ-  creativ la nivel local prin organizarea de acţiuni specifice şi elaborarea de strategii pe termen mediu şi lung. Una dintre seriile de  activităţi care vor fi organizate în cadrul acestui proiect este reprezentată de o serie de 5 expoziţii de afişe artistice al căror scop este de a educa şi informa comunităţile cu privire la potenţialul pe care îl are sectorul inovativ- creativ în dezvoltarea economică locală , dar şi la nivelul întregii Uniuni Europene. Aceste expoziţii vor fi prezentate în oraşele Luchow- Dannenberg  (Germania),  Dabrowa Gornicza (Polonia), Linz (Austria), Cordova  (Spania), iar expoziţia finală va fi organizată la Bruxelles, în 2013.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus