Sâmbătă,
19.09.2020
Parțial Noros
Acum
12°C

Economia Sibiului s-a intors la nivelul celei din 2005

21 Noiembrie 2010 20:09

Cele mai performante companii ale anului 2009 au fost premiate la finele săptămânii trecute de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Sibiu. Sute de oameni de afaceri au participat la decernararea premiilor pentru cei din Topul Companiilor Performante, eveniment ce a avut loc la Hotel Hilton.

Statisticile prezentate înainte de decernarea trofeelor și a plachetelor nu au zugrăvit, însă, deloc o imagine fericită a primului an de criză la Sibiu, anul 2009. În linii mari, cifrele de afaceri pe diferite ramuri ale economiei indică faptul că nivelul economic al județului Sibiu a revenit, anul trecut, la nivelul celui din 2005. Producția industrială a scăzut în 2009 cu peste 18%. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în industria construcțiilor metalice și a produselor de metal (exclusiv mașini, utilaje și instalații) (-54,71%), în producerea, transportul și distribuția energiei termice (-46,69%) și în fabricarea cimentului, varului, ipsosului și a articolelor din beton (-42,46%). Singurele domenii care au înregistrat creștere față de 2008 au fost cea de fabricare a produselor și preparatelor farmaceutice (+10,09%) și industria pielăriei, a încălțămintei, articolelor de voiaj și marochinărie.

”În termeni generali, cifra de a faceri brută a fost în a nul 2009 m ai mică cu 8 ,1% în RON

faţă de 2008 (-20,1% în EUR), iar efectivul de salariaţi a scăzut cu aproape 10.000 de

persoane”, se arată în documentul care însoțește topul firmelor.

Președintele CCIA Sibiu, Gheorghe Aldea a remarcat și lipsa de interes a oficialităților pentru zecile de companii premiate vineri seara. ”Îmi pare rău că oficialitățile și parlamentarii noștri lipsesc, deși au fost invitați cu toții. În afară de președintele al Consiliului Județean, domnul Martin Bottesch, care ne-a onorat cu prezența în fiecare an, restul lipsesc”, a spus Aldea, care a felicitat apoi companiile pentru faptul că și într-un an de criză au reușit să rămână învingători.

Înainte de a fi decernate premiile pentru cele mai profitabile companii, reprezentanții CCIA au premiat și acele firme care au obținut locul întâi în ultimii cinci ani: Alcomsib, Apă-Canal, Armax Gaz, Compa, Con-A, HLV Transilvania, Palace Dumbrava, Parcul Industrial Sibiu, Polisano, Poșta Atlassib, Romgaz și Transgaz.

În ediția on-line, Turnul Sfatului va prezenta integral topul celor mai bune companii sibienei pe 2009.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

liu

Acum 9 ani

asta ati votat, ratai drecu
Raspunde

eugen

Acum 9 ani

Sa iti fie rusine Iordanescu pentru distrugerea a tot ce a fost bun in Sibiu.Dar ai realizat Parcul ind. Sibiu,Palace Dumbrava Si sa iti fie rusine.Dar tu nu ai rusine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus