Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
7°C

“Nu sunt vrajitor, dar bagheta magica am!”

Sibiul a găzduit un festival de magie, săptămâna trecută. Unul în care spectacolele s-au jucat cu sala plină. Capul de afiş a fost marele maestru Christianis. Ce a ascuns în joben, aflaţi în rândurile următoare.

Reporter: Ce este magia?
Christianis: Magia este o artă de divertisment pentru amuzamentul publicului, nu pentru a-l înşela. Este o artă doar pentru divertisment şi amuzament. Asta se capătă printr-un antrenament îndelungat de către cel care o practică.

R.: Şi dacă aţi ajuns aici, vă întreb ce este magicianul?
Christianis: Magicianul este un artist complet. Magia ţine şi de teatru, şi de muzică şi de mult mai multe arte decât se observă la prima vedere. Bineînţeles, apar şi alte categorii, precum fizica, matematica, chimia, pe toate trebuie să le cunoască magicianul.

R.: În tot ceea ce mi-aţi spus nu-i nimic ocult şi nimic de care să ne speriem?
Christianis: Nu trebuie să vă sperie cu nimic, dimpotrivă trebuie să vă atragă şi să vă aducă în sala de spectacole.

R.: Magicianul există în nomenclatorul meseriilor din România?
Christianis: Da, sigur că există. Este o meseria ca oricare alta.

R.: Ce trucuri şi numere de magie aţi adus la Sibiu?
Christianis: La Sibiu am adus moment interactive, moment de prestidigitaţie, moment de fachirism, apariţii, dispariţii, multiplicări, animale exotice, pitoni, iguana, scorpioni, tarantule, şi multe surprize. Showul este complex şi cuprinde mai multe categorii de divertisment.

R.: Cât timp vă ia să pregătiţi un astfel de show?
Christianis: Un spectacol se pune în scenă în câteva luni, aproape un an, depinde de ceea ce vrei să arăţi publicului. Dacă vrei să arăţi un program complet ai de muncă, dacă nu poţi să faci un show simplu în câteva săptămâni. Depinde de ce vrei să scoţi în faţa publicului.

R.: În munca dumneavoastră de zi cu zi şi în promovarea spectacolelor dumneavoastră cât de mult vă ajută sau vă încurcă filme de genul Harry Potter?
Christianis: Hmmm, hmm, hm… prea puţin! Acolo este altceva. Este un film, este altceva…

R.: Deci nu sunteţi vrăjitor, nu aveţi baghetă magică?
Christianis: Nu sunt vrăjitor, dar baghetă magică am! Nu este cu vrăji, pentru vrăji vă adresaţi altor doamne, ele se ocupă cu vrăji. Ce facem noi este o artă a spectacolului. Vrăjitoria este cu totul altceva.

R.: În încheiere, spuneţi-mi vă rog cum scoateţi iepurele din pălărie?
Christianis: Este secret profesional.

R.: Nu-i nicio şmecherie la mijloc?
Christianis: Nu ştiu. Trebuie să veniţi la spectacol, pentru a vă lămuri. Dacă v-aş spune care este secretul nu v-ar mai interesa şi nu aţi mai veni la spectacol.

R.: Iepurele nu păţeşte nimic, nu?
Christianis: Nu, absolut nimic. Niciun animal nu păţeşte nimic în timpul spectacolelor mele.

R.: Şi nici după spectacol nu-l ţineţi în aceeaşi cuşcă cu pitonul?
R.: Hmmm, hmm, hm… nu!

Casetă:
Omul din spatele baghetei
Magicianul Christianis sau Constantin Cristian Aradei, practică numere de magie și iluzionism de la vârsta de 14 ani. De atunci și până în prezent, a organizat și susținut multe spectacole si turnee  în țară și strainătate, în fața a mii de spectatori. Christianis este membru “International Brotherhood of Magicians” cea mai mare organizație a magicienilor din lume.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

ciprian

Acum 11 ani

Raspunde

ciprian

Acum 11 ani

esti tare sefu....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus