Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

De vineri porcii se vand si in Piata Obor

Animalele vii de talie mare vor putea fi comercializate în Piaţa Obor începând de vineri, 10 decembrie.

Dacă până în prezent în pieţele sibiene s-au comercializat doar animale mici (păsări), SC Pieţe Sibiu SA din subordinea Consiliului Local Sibiu a finalizat amenajarea unui sector special pentru comercializarea animalelor de talie mare. Spaţiul a fost amenajat în conformitate cu normele în acest domeniu, sectorul specializat find împrejmuit cu gard, iar în interiorul acestuia fiind amenajat un spaţiu destinat medicilor veterinari care verifică animalele.

Menţionăm că cei care doresc să comercializeze animale vii de talie mare în Piaţa Obor au obligaţia de a respecta prevederile HCL 210/2001 în ceea ce priveşte transportul animalelor pe drumurile publice. Astfel, subliniem faptul că animalele vii vor fi transportate cu mijloace de transport specializate, în caz contrar urmând să fie aplicate amenzile prevăzute de legislaţie.

Cei care doresc să comercializeze animale vii în Piaţa Obor trebuie să achite următoarele tarife:

- pentru bovine, bubaline, cabaline şi porcine cu vârsta peste 6 luni taxa este de 3,8 lei/animal/zi

- pentru bovine, bubaline, cabaline şi porcine cu vârsta de până la 6 luni precum şi pentru caprine, taxa este de 2,5 lei/animal/zi

- pentru animale mici şi păsări taxa este de 0,7 lei/animal/zi

- pentru pui de 1 zi taxa este de 0,1 leu/pui/zi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Georg

Acum 12 ani

TARGU\'deVITE se numeste traditional.. Obor e venit mai nou din Bucuresti. ACOLO este Piata OBOR. Si se numeste TARGU\'de VITE tocmai fiindca AICI se vindeau vite in genere, dar si alte animale..precum PORCII de exemplu..deci aici e LOCUL POTRIVIT si de CAND lUMEA...
Raspunde

siby

Acum 12 ani

E plin de samsari si ciubucari cu animale. Sunt curios cum verifica medicii animalele \"pe loc\"??? Le cauta la dinti sau in..alte locuri? De ce nu se verifica documentele eliberate de medicul veterinar din locul de provenienta inainte de a se permite accesul in targ? Pai va spun tot eu, nu se stie de unde provin. Mai bine cumparati carne la kg din magazine. Sarbatori fericite pentru cei care nu se risca.
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Sa nu uit, in foto e tata, asa ca intreb : cu ce drept mi se publica o poza de familie fara acordul meu?
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Rectific: e mama. Scuze, dar sunt suparat. Georg.
Raspunde

ioio

Acum 12 ani

@ Georg LOL... tu chiar vorbesti serios ?! NU vezi ca nu se vede nici un chip de om,doar de porc ?!
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

-Singurul meu posting e nr. 1. (verificati IP) - Nr. 3. si nr. 4. si-a regasit parintii in poza, DUPA CUM SPUNE DANSUL, e cam nedumerit..aici se vede tatal dansului? sau mama?... nici numele nu si-l stie si-l fura mereu pe al meu..(are ALT IP).. Nu fura prima data IDENTITATI straine.. Dedublare de personalitate? Sau fiindca NU ARE PERSONALITATE FURA IDENTITATI STRAINE?... Sa fie sanatos si sa-si vada tatal (SPUNE DANSUL) carnati de Craciun...
Raspunde

ioio

Acum 12 ani

@ Geor autenticul Eu unul comentez si postez de pe mai multe IP-uri, depinde de unde ma gasesc in momentul respectiv ! Imi cer scuze daca prin postul meu de acuma 2 zile te-am jignit cu ceva !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus