Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Noul pod peste Cibin: luni, 4 aprilie 2011 ar trebui sa inceapa lucrarile

Primăria Sibiu a lansat prima procedură de achiziție publică pentru o lucrare finanțată din noul credit de 11,5 milioane de euro accesat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Este vorba de un anunț de intenție în ceea ce privește ridicarea noului pod peste Cibin, în prelungirea străzii Neculce. Valoarea estimată este de cinci milioane de lei, fără TVA, iar planul anunțat de Primărie este strict în ceea ce privește datele: marți, 15 martie 2011, vor fi demarate procedurile de începere a procedurilor de adjudecare a contractului de execuție. Luni, 4 aprilie 2011, este așteptată demararea lucrărilor, iar podul ar trebui dat în folosință miercuri, 4 aprilie 2012.
Tot ieri, Primăria a mai lansat un nou anunț de intenție, de data aceasta pentru un rest de 1,4 milioane de lei, rămas din mai vechiul împrumut de la BERD. Acești bani, economisiți din reabilitarea în 2006 a 41 de străzi cu cei zece milioane de euro împrumutați, vor fi folosiți modernizarea străzilor Luarea Bastiliei și Smârdan. Și în cazul acestui anunț de intenție, datele sunt minuțios anunțate: marți, 15 martie 2011 vor începe procedurile de atribuire a contractului de execuție, luni, 4 aprilie 2011, lucrările ar trebui să înceapă, iar marți, 4 octombrie 2011, pe cele două străzi din Sibiu ar trebui să se circule din nou.

Mai ieftin decât era preconizat

La aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul pod peste Cibin, anul trecut, valoarea lucrărilor era estimată la 5,73 de milioane de lei. Podul va avea o structură mixtă oțel – beton, o lungime totală de 36 de metri și o deschidere de 23 de m, cu trei benzi de circulație. Va fi dotat și cu o pistă pentru bicicliști lată de 1,5 metri, iar cele două trotuare vor măsura câte 2,25 de metri. Perioada de realizare a acestui pod este estimată la 7,5 luni.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

gicu

Acum 13 ani

Recunosc ca acest pod va desconcestiona aglomeratia din zona piata cibin, dar dar ... exista o prioritate ZERO! acel drum peste campul din strand, care face legatura dintre Cantemir si P-ta Iancu de Hunedoara -> Toparceanu ->Aviatiei ->Metro (unde ar trebui un giratoriu) ... acel drum dc ar fi asfaltat ar scoate 3 mari cartiere de la inghesuiala care se face la podul peste cibin, de la McDonals, dimineata la ora 8.00
Raspunde

gicu

Acum 13 ani

erata: descongestiona
Raspunde

gicu

Acum 13 ani

hmmm ... dar turnu\' sfatului nu mai citeste nimeni, toti se\'njura prin Tribuna?
Raspunde

Niculaie

Acum 13 ani

OITA TURCANA... Iarba nu-ti mai place. GURA NU-TI MAI TACE, du-te mari, du-te, Du-te PESTE MUNTE...
Raspunde

Niculaie

Acum 13 ani

@4.Posting 4. ....Am gresit plasarea la topicul potrivit..scuze..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus