Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Actionarii Sibex au schimbat trei membri in CA si i-au reconfirmat pe Teodor Ancuta si Anton Ionescu

Acţionarii Sibex au ales, miercuri, trei noi membri în Consiliul de Administraţie şi i-au reconfirmat pe Teodor Ancuţa, care a rămas preşedinte CA, şi pe Anton Ionescu de la SSIF Broker, au declarat pentru Mediafax surse din cadru acţionariatului operatorului de piaţă de la Sibiu.

Astfel, ceilalţi trei noi membri sunt Bogdan Cosmin Ivan (preşedinte CA la firma de brokeraj HTI Valori Mobiliare şi membru CA la Depozitarul Central), Gabriel Filimon (director executiv la SAI Muntenia Invest, compania care administrează activele SIF Muntenia), Dan Simionescu (SIF Transilvania).
Ancuţa este preşedinte şi director general al Sibex încă de la înfiinţarea bursei de la Sibiu, în 1994.
Din vechiul Consiliul de Administraţie al Sibex mai făceau parte Cristian Sima (cel mai mare acţionar şi directorul general al WBS România), Radu Lupuţi (fost preşedinte şi director general la firma Nova Invest, care s-a retras din activitatea de brokeraj) şi Marius Trif (Carpatica Invest).
Trif a anunţat în AGA că nu mai candidează pentru un nou mandat.
Pentru un loc în CA a mai candidat Dario Colombo, membru în comitetele de directorat ale unor instituţii financiare şi companii din Elveţia şi Italia, precum şi la firme de intermediare financiară sau societăţi de administrare a investiţiilor.
Alţi candidaţi au fost Bogdan Andrei Bărbieru (Tradeville), Anca Bunea (membru CA la Casa Română de Compesanţie Sibiu), precum şi un acţionar al Sibex, Bogdan Baloşan, cu cetăţenie germană şi stabilit în Elveţia.

Comentarii

1 comentarii

huhu

Acum 10 ani

lulu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus