Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Participare si dupa-aceea sarbatoare !

Suntem în pragul unei mari Sărbători creştine şi este, ca întotdeauna, şi un bun prilej de a ne uita în urmă. Dacă suntem sinceri cu noi-înşine n-avem prea multe motive de bucurie... Prea merge prost această ţară şi prea mulţi dintre noi nu suntem de suficient folos mersului ei înainte, dar mers cu capul sus!

Un singur exemplu să luăm, din apropierea noastră :Şoseaua ocolitoare a Sibiului. Putem să vedem prea bine cum ne-a servit statul – 17 kilometri în 8 ani! Ritm de Africa centrală, dovadă de corupţie pe scară largă, de jocuri politice pe spinarea noastră, de ipocrizie a proprietarilor de terenuri care urmau a fi expropriate! Este o probă a solidarităţii noastre ca cetăţeni – să judecăm corect cât am luptat pentru drepturile noastre în această problemă, cum ne-am ales reprezentanţii în instituţiile statului şi cât le-am cerut socoteală (au fost vreo trei mandate în cei opt ani!)... Mai ştie cineva care ales al Sibiului s-a angajat cu persoana lui să grăbească această ocolitoare? Ca să nu-l mai alegem niciodată!...

Am putut să constatăm că, după 20 de ani de trafic greu pe majoritatea străzilor oraşului, lumea nici nu s-a mai bucurat de schimbare... Ce nu trebuie să uităm este că de modul în care avem grijă NOI de treburile Cetăţii, de modul în care ne implicăm concret şi de CUM ALEGEM NOI pe cei ce ne conduc, depinde viaţa noastră normală în acest oraş!

De aici concluzia că trebuie să ne aflăm continuu într-o benefică STARE DE VEGHE !  Să fim mereu atenţi la micile încălcări ale ordinii şi legilor – scrise şi nescrise, pornind de la propria vecinătate şi de la cei mai neînsemnaţi cetăţeni; pînă la marile încălcări de orice lege, la marile afaceri imobiliare:                                                  

- demolări de toate soiurile (vezi şi copacii venerabili, pe care orice neavenit se trezeşte că vrea să-i taie...)

- ocuparea spaţiilor verzi cu construcţii (vezi exemplul Parcului Petoffi, de pe Şos. Alba Iulia)

- nerespectarea regimului de construire – adăugarea frauduloasă de etaje, cam la toate „turnurile” ridicate în ultimii ani. Este simplu de observat, pentru că înainte de deschiderea şantierului, respectivul este obligat să facă dezbatere publică asupra oportunităţii şi înscrierii clădirii în context, iar la limita şantierului trebuie afişate datele de identificare ale construcţiei, inclusiv imaginea avizată! Dacă nu participăm la aceste dezbateri, pentru proiecte care ne mutilează oraşul, suntem direct responsabili...

De-aceea este firesc să avem mai întâi participare, efort conştient şi dăruire pentru binele public (care e şi pentru noi!), abia apoi să aşteptăm rezultate normale şi bucuria împlinirii. Amintiţi-vă, în aceste zile, că nici lovitura de stat din 22 decembrie 1989 n-ar fi reuşit fără implicarea revoluţionarilor din Timişoara şi Bucureşti...

În speranţa că la anul vom auzi de mai bine, vă doresc tuturor

Sărbătoarea naşterii Domnului Iisus Hristos să vă fie de folos!

La mulţi ani!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus