Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

"De greu e greu, dar un parinte nu are voie sa se planga"

„Poftiti în casă şi vă rugăm să scuzaţi deranjul” au fost cuvintele cu care ne-a întampinat doamna Iorga. Casa are două camere, cu câteva piese de mobilier prea vechi ca să le mai percepi forma, cu o soba în care arde un foc cuminte, langă care stă pitită o fetiţă de un an jumate. Copila desculţă, strânge la piept o jucărie murdară şi zâmbeşte. Pe o canapea de pe care pânza se desprinde la fiecare atingere, un alt copil de vreo opt ani îşi leagănă frăţiorul de patru luni. Pe-o masă, într-un colţ, două farfurii cu câteva macaroane cu zahar. Părinţii şi cei opt copii locuiesc în această casă, făra curent, făra apă şi în unele zile fără o felie de pâine pe masă. Aceasta este familia Iorga.

Tatăl- Iorga Vasile are 41 de ani şi lucrează la Drumuri şi Poduri cu jumătate de normă, pentru 200 lei pe lună. Cu aceşti bani şi cu ce mai mai câştigă muncind cu ziua îşi întreţine familia. „Eu am crescut fără tată şi mi-a fost tare greu, de aceea nu o să renunţ la copiii mei. Cum pot şi unde pot tot gasesc eu de lucru să aduc ceva de mâncare seara când mă întorc. De greu e greu, dar un părinte nu are voie să se plângă” spune Vasile în timp ce ia bebeluşul din braţele Cristinei. Dintre copii doar pe Cristina îşi permit să o mai ţină la şcoală. Fetiţa blondă cu ochi mari şi curioşi este elevă în clasa a II-a. „Cristina face naveta la Vurpăr. Nu am bani să îi plătesc drumul, dar o mai ia şoferul de milă sau îi mai plăteşte câte o profesoară biletul. Ca să îşi poată face lecţiile când ajunge seara acasă, ne chinuim să cumpărăm măcar o lumânare în fiecare zi, că noi curent nu avem”, povesteşte mama fetiţei, doamna Genoveva, arătând spre restul de lumânare folosit ieri.

Părinţii par demult bătrâni. Copiii îmbrăcaţi cu haine care le-au rămas mici, aleargă în jurul casei într-un joc imaginat de ei, în care nu au nevoie de jucării. Aceşti oameni care nu ştiu că există viaţă şi în afara sărăciei, îşi cresc copiii fără să cerşească şi fără să fure. „Când l-am născut pe Nicuşor, băiatul de 13 ani, a avut probleme de sănătate şi l-au ţinut o lună la centrul de plasament sub supraveghere. Dar după o lună m-am dus şi mi-am adus copilul acasă. Renunţ la orice pe lumea asta, dar nu la copiii. I-am făcut să-i cresc şi să mă bucur de ei nu să-i dau la orfelinat”, mai adaugă Genoveva în timp ce îl îmbracă cu o pereche de pantaloni rupţi, dar curaţi pe Ionuţ, mezinul familiei. Această familie are nevoie de ajutor. Orice gest, cât de mic din partea dumneavoastră, pentru ei înseamnă o mare bucurie.

Cei care doresc să ajute cu alimente, haine, bani sau orice altceva, sunt rugaţi să sune la unul dintre numerele de telefon 0764.602.368, 0742.381.305 sau 0746.495.862.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Iorga Vasile

Vizualizari: 272

Comentarii

2 comentarii

Max

Acum 13 ani

In ce catun locuiesc?
Raspunde

Dorina Nitu

Acum 13 ani

Locuiesc in afara orasului. Pe drumul Sibiu-Agnita, exista o casa izolata in care sta aceasta familie. Daca doriti sa ii ajutati puteti apela unul dintre numerele care apar in articol si astfel puteti lua legatura cu ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus