Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Sibiul va utiliza fonduri europene pentru noi clase în care să învețe 660 de elevi

Sibiul va utiliza fonduri europene pentru noi clase în care să învețe 660 de elevi

Cel mult 7,4 milioane de lei vor fi necesare pentru construirea a două noi clădiri în incinta Școlii Nicolae Iorga din Sibiu. Banii ar urma să fie atrași din fonduri europene.

Din cele peste 33 de milioane de euro care sunt alocate Sibiului în actualul exercițiu financiar european, Primăria intenționează să folosească o parte pentru extinderea Școlii gimnaziale Nicolae Iorga, din cartierul Hipodrom, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiți să urmeze cursuri și după-amiaza.

Potrivit studiului de fezabilitate realizat în vederea extinderii spațiilor de învățământ din această școală, este nevoie de cel mult 7,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru construirea celor două noi corpuri de clădire. Unul dintre acestea ar urma să aibă parter și două etaje care să adăpostească alte 22 de săli de clasă, pe lângă cele 31 existente, plus un laborator, grupuri sanitare și o sală profesorală. Cel de-al doilea corp de clădire ar urma să adăpostească o sală de sport, cu toate anexele necesare (vestiare, cabinete pentru profesori, magazie, cameră tehnică). Corpul de clădire cu săli de clasă ar urma să aibă 2.000 de metri pătrați, iar cel cu sala de sport – construit pe un singur nivel – 770 de mp.

Proiectul extinderii Școlii gimnaziale „Nicolae Iorga“ – construită în 1976 - urmează să fie depus la Agenția de Dezvoltare Regională Centru în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile pe Axa 10 a Programului Operațional Regional - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Ulterior semnării contractului de finanțare, administrația locală va putea demara procedurile pentru proiectarea și execuția extinderii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus