Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene pentru extinderea școlii Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport

Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene pentru extinderea școlii Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport

Primarul Astrid Fodor și directorul ADR Centru, domnul Simion Crețu au semnat marți, 5 martie, contractul de finanțare din fonduri europene pentru “Extindere corp școală și construire sală de sport la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Sibiu”. Fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Axa 10 a Programului Operațional Regional - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

La școala Nicolae Iorga învață aprope 1500 de elevi care au cursuri atât dimineața cât și după amiaza. Prin acest proiect se vor crea încă 660 de locuri în noile săli de clasă, fapt care va permite ca toți elevii să urmeaze cursurile dimineața.

Scoala N. Iorga primarie Proiectul are o valoare estimată la aproape 8,1 milioane lei, conform documentației tehnice. Acesta constă în construcția a două corpuri de clădire:

Un corp prin care școala Nicolae Iorga se va extinde, clădirea urmând să fie ridicată cu parter și 2 etaje. Se vor crea 22 de săli de clasă, 1 laborator pentru chimie, 9 grupuri sanitare inclusiv pentru persoane cu dizabilități și 1 sală profesorală. Acoperișul clădirii va fi tip terasă înierbată. Clădirea va fi dotată cu iluminat cu LED, sisteme antiefracție, precum și cu un sistem de alarmare la incendiu și de supraveghere. Vor fi montate panouri solare astfel că, în perioada caldă a anului, apa caldă va fi produsă cu alimentare de la acestea.

O sală de sport de peste 700 de metri pătrați, cu 2 vestiare pentru elevi, un cabinet pentru profesori și un depozit pentru materialele sportive.

iorga propunere sala de sport

Proiectul tehnic pentru lucrare este deja în lucru și urmează contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise.

Municipiul Sibiu este singurul municipiu reședință de județ din Regiunea Centru care, până la finalul lui 2018, a depus toate proiectele în vederea obținerii finanțării din fonduri europene nerambursabile. În domeniul infrastructurii educaționale, Primăria Sibiu a pregătit și a depus proiecte pentru obținerea de fonduri europene în valoare de 74,3 milioane lei: - eficientizarea energetică a clădirilor școlilor nr. 1 (str. Hațegului), nr. 21 (str. Luptei), Radu Selejan (str. Șoimului) și Liceul Constantin Noica (str. Oștirii) – contracte de finanțare semnate deja în valoare de 30,2 milioane lei

- extinderea clădirilor școlilor I.L. Caragiale (V. Alecsandri) și Regele Ferdinand (str. Șureanu) – proiecte depuse în valoare de 22,4 milioane de lei - reabilitarea internatului Liceului Indepedența (str. Gladiolelor) – proiect depus în valoare de 6,7 milioane de lei - construcția a două creșe noi în cartierul Ștrand și respectiv Țiglari – proiecte depuse în valoare de 6,8 milioane de lei

De asemenea, reamintim faptul că este în curs o investiție în valoare de 20,4 milioane lei pentru construcția noului Liceu de Arte și este aproape de finalizare mansardarea Școlii Regina Maria pentru eliminarea învățământului în două schimburi, ambele investiții de mare amploare finanțate din fondurile bugetului local.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Silviu

Acum 3 ani

Foarte bine, se extinde scoala, dar ce facem cu traficul din fata scolii? Ce facem cu parintii care vor sa isi duca copiii cu masina pana in clasa? Pe str. N.Iorga se circula si acum foarte greu din cauza masinilor oprite aiurea fix in fata scolii. Daca traficul se dubleaza o sa blocheze total strada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus