Miercuri,
04.08.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Sibiu. Anul I D.C.: Studiu de trafic dupa vara lui 2011

Primăria Sibiu va realiza un studiu de trafic pentru a vedea situaţia circulaţiei auto din interiorul muncipiului, acum, după finalizarea centurii ococlitoare a Sibiului. Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu a organizat astăzi prima întâlnire organizată în cadrul „Dezbaterilor Oraşului Sibiu”.  "Studiu de trafic se va realiza după vara anului viitor, este important de şiut de exemplu şi cum vor circula românii care vin din Spania sau Italia. Să ştim dacă vor intra pe centură sau vor prefera să intre prin oraş. Eu sunt de părere să nu lucrăm în stil pompieristic, dacă nu gândim o soluţie de zece ori şi o aplicăm o singură dată, nu facem nimic", a explicat în cadrul întâlnirii, consilierul local Raimar Wagner.
Viceprimarul Virgil Popa a prezentat în cadrul evenimentului principalele obiective urmărite pe termen mediu şi lung de către municipalitate: infrastructură pentru biciclişti, mai multe spaţii de parcare, fluidizarea traficului şi o mai mare atenţie pentru spaţiile verzi.
Operatorii de turism s-au arătat în general mulţumiţi de infrastructura locală, mai puţin însă faţă de societatea Tursib. "O problemă este accesul turiştilor de la aeroport în oraş, din cauza frecvenţei scăzute a autobuzelor Tursib", a spus operatorul de turism Radu Coica. Reprezentanţii Tursib au motivat absenţa rutei din cauza călătorilor puţini la număr. "Au fost deja depuse pliante cu rutele Tursib la punctul deinformare turistică din centrul oraşului, urmează să punem un afiş la punctul de informare de la aeroport şi să montăm un automat de bilete", au spus aceştia.
Alte probleme abordate în cadrul întâlnirii au fost: un alt regulament de funcţionare pentru taximetre, aplicarea unui program al barurilor şi teraselor din cartiere pe modelul celui aplicat localurilor din centrul oraşului şi măsuri pentru îmbunătăţirea acticităţii gardienilor publici.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus