Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

60 de jandarmi pazesc Slujba de sfintire a apei

Jandarmeria locală a anunţat că va lua măsuri sporite de securitate pentru slujba de sfinţire a apei, oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza. Slujba este programată pentru joi, 6 ianuarie, de la ora 11.00, în Piaţa Mare din centrul Sibiului, unde sunt aşteptaţi 3.000 de credincioşi.
Cu acest prilej, vor participa enoriaşi din aproximativ 20 de parohii din judeţ, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu asigurând măsuri de ordine şi siguranţă publică atât în zona bisericilor, pe cele şapte trasee de deplasare către locul de sfinţire, cât şi pe durata desfăşurării ceremonialului religios.
La această acţiune vor participa aproximativ 60 de jandarmi din structura mobilă a inspectoratului. Jandarmii sibieni au și o serie de recomandări pentru cei care vor participa la acest eveniment:
- ”să nu aducă la manifestare sticle ori cutii metalice cu băuturi;
- să nu arunce obiecte către alte persoane;
- să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentele, sa dovedească răbdare şi respect în raport cu solemnitatea evenimentului;
- să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice, să se supună indicaţiilor şi restricţiilor impuse de acestea;
- să aibă în vedere faptul că manifestările obscene şi cele contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege”, se mai arată într-un comunicat al Jadarmeriei sibiene.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

ioi

Acum 13 ani

Parca ar fi indicatii inaintea unui derby de mare risc :D Se asteapta o ciocnire intre peluzele habotnice!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus