Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
-0°C

Cele mai mari viteze pe internet: la Sibiu si Agnita

La nivelul judeţului Sibiu, cele mai bune viteze de navigare pe internet sunt oferite în municipiul reședință de județ și la Agnita, rezultă din statisticile speedtest.net, un site care măsoară vitezele de navigare pe internet în lumea întreagă (peste 20 de milioane de teste în fiecare lună).
Faptul că România are una din cele mai bune conexiuni la internet a devenit un fapt binecunoscut, confirmat și de speedtest.net.
Potrivit acestei surse, supremația ”internautică” în județ este înregistrată la Sibiu, unde vitezele de download oferite de providerii de internet sunt și de peste 40 de Mbps. Cei mai mulți provideri oferă viteze ce se învârt în jurul a 30 de Mbps, mai arată statisticile întocmite de speedtest,net.
La Avrig, viteza maximă ce poate fi atinsă la download pe internet este de aproape 21 de Mb pe secundă, în timp ce Romtelecom furnizează internet cu o viteză de puțin peste 7 Mbps.
La Agnita, providerii de internet oferă viteze de peste 30 de Mbps, dar cele mai multe teste indică o viteză de aproximativ patru Mbps. Vitezele de copiere a informațiilor de pe internet sunt mai mici la Cisnădie, unde cele mai bune viteze de download se învârt în jurul a 17 Mbps. Cele mai mici viteze din orașul aflat în apropierea Sibiu sunt oferite de Orange - sub 0,5 Mbps. Viteze de aproape 20 de Mbps sunt măsurate de cei de la speedtest.net și la Copșa Mică, în timp ce în Mărginime, la Săliște vitezele măsurate sunt de cel mult 6,14 Mbps.
Cu toate aceste viteze ridicate, județul Sibiu nu reușește să intre în Top 10 la nivel național în ceea ce privește viteza medie de download măsurată de cei de la speedtest.net. Pe primul loc în topul amintit se situează Caraș Severin cu 31,17 de Mbps, pe locul 10 fiind Buzăul, cu 24,42 Mbps.
La nivel mondial, vitezele de navigare pe internet situează țara noastră pe locul 5, cu o medie de 23,33 Mbps, după Coreea de Sud (38,56 Mbps), Letonia (25,94), Lituania (23,99) și Republica Moldova (23,76).
România depășește la viteza de navigare pe internet țări precum Germania (16,08, locul 14 la nivel mondial), SUA (9,65 Mbps, locul 32 la nivel mondial). Pe ultimul loc la nivel mondial, 185, este situată Republica Zambia, cu o viteză medie de 0,28 Mbps.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus