Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Aproximativ 50 de soferi au blocat trei benzinarii

 

Aproximativ 50 de şoferi au blocat, vineri, trei benzinării din municipiul Sibiu, alimentând de sume foarte mici şi plătind doar cu monede, în semn de protest faţă de preţul mare al carburanţilor, activitatea staţiilor de alimentare fiind blocată mai bine de o oră, transmite corespondentul Mediafax.
Aproximativ 50 de şoferi din municipiul Sibiu s-au strâns, vineri, în parcarea Stadionului Municipal şi de acolo au pornit către trei benzinării din oraş cu intenţia de a le bloca activitatea.
"Am alimentat de opt lei şi voi plăti mărunt, doar cu monede. Am de gând ca după ce plătesc să îmi spăl geamurile, farurile, stopurile, numerele. Vreau să stau foarte mult în benzinărie" a declarat corespondentului Mediafax Roli Bendea, unul dintre protestatari.
Şoferii participanţi la protest au precizat că preţul mult prea mare al carburanţilor îi determină să îşi exprime astfel nemulţumirea.
"Eu fac parte dintr-un club auto şi noi circulăm foarte mult cu maşina, iar benzina este foarte scumpă. Încercăm prin aceste proteste să determinăm scăderea preţului la carburanţi. Protestăm prin a alimenta foarte puţin şi cu bani foarte mici, cu monede", a declarat Radu Alexandru, un alt şofer participant la protest.
Şoferii spun că vor protesta astfel în fiecare zi de vineri a săptămânii, până când vor determina scăderea preţului la carburanţi.
În urma protestului, activitatea staţiilor de alimentare a fost blocată timp de mai bine de o oră.
Acesta este al doilea protest al şoferilor din municipiul Sibiu care plătesc cu monede în benzinării, după cel de vinerea trecută, când a fost blocată pentru două ore activitatea unei staţii de alimentare din municipiu.
Vineri seară, proteste ale şoferilor nemulţumiţi de majorarea preţului carburanţilor au avut loc şi la Deva, Călăraşi, Cluj-Napoca şi Craiova.
Combustibilii s-au scumpit cu aproape 3% în decembrie, astfel că preţurile au urcat anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 au fost majorate cu 13%, iar Guvernul a decis că aceste cheltuieli sunt nedeductibile şi în 2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

15 comentarii

sibianul

Acum 13 ani

Daca vrem sa obtinem ceea ce ne dorim cu totii,r trebui sa nu mai stam in fata televizorului si sa privim aceste stiri ci sa participam efectiv alaturi de cei care au facut-o deja.
Raspunde

sib

Acum 13 ani

hotii de austrieci, cu OMV-ul lor! stiati ca idolul vostru Johannis este mason cu grad mare in masoneria austriaca? asa ca pupati-l in cur si pe mai departe.
Raspunde

Sibiu

Acum 13 ani

Cu cati mai multi cu atat mai bine!
Raspunde

danilus

Acum 13 ani

Pe rand cate o benzinarie nu toate o data poate reusim !!!
Raspunde

viitor protestatar

Acum 13 ani

in fiecare vineri, ok. dar ora, locul de intalnire?? un site/forum pt. comunicare ??
Raspunde

PE CAT POSIBIL CU AUTOBUZE SI BICICLETE !

Acum 13 ani

BRAVO ROTESTATARILOR! TREBUIE CONTINUAT SI EVENTUAL TRECUT LA PROTESTE CEVA MAI DURE DAR LEGALE. MITING/MARS IN COLOANA PRIN ORAS SI ARUNCAT CU OUA IN FATA PREFECTURII... (ALTFEL, DACA SE DOMOLESC PROTESTELE NEVERTEBRATELE DE LA PD NU OR SA IMPUNA NIMIC PETROLISTILOR.) IN PLUS ROMANII, AR PUTEA SA NU MAI ALIMENTEZE DELOC SA ZICEM DE LUNI PANA MIERCURI SAPTAMANAL. IAR DUS LA EXTREM AM PUTEA FOLOSI MASINILE MAI PUTIN PENTRU A ALIMENTA MAI PUTIN, DAR ASTA E GREU LA POPORUL ASTA...
Raspunde

LupAlb

Acum 13 ani

carburantul ajunge la 6 lei/litrul.Dragi Romani haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va SCADEA. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE - pe 17-18-19. ianuarie. sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA Dupa finalizarea acestui protest va rog sa nu mai alimentati de la grupul Petrom-OMV timp de o luna. Sa vedem ce fac oamenii cand le scad vanzarile. Incercati Rompetrol sau Euroil, asta in SB, pentru ca MOL tot de la Petrom cumpara benzina, si deci profitul tot la Petrom merge.
Raspunde

pt Lupalb

Acum 13 ani

De la euroil sa cumperi tu, sa-ti nenorocesti masina. Sau vrei sa cumperi apa din Cibin la pret de benzina? Sau poate ca esti actionar la euroiul?
Raspunde

Ion

Acum 13 ani

Ba protestatarilor handicapati, voi asa vreti sa protestat...nealimentand 3 zile? II doar pe aia in penis de voi timp de 3 zile::::::)))))) De bicicleta ati auzit? De autobuz ati auzit? Dar de mersul pe jos? Cocalari trendinezi care nu isi misca cururile din masini? Faceti un protest de un an de zile si pe urma vorbim, nu 3 zile. Mor de ras:::)))))))))))))
Raspunde

vai de capul vostru

Acum 13 ani

nu o sa reusiti nimic. solutia pe termen lung: TRANSPORTUL IN COMUN, BICICLETA, MERSUL PE JOS. asa ca, jos fundurile puturoase din mertzane si bmw-uri. si mai scoateti cercelul din ureche si mai puneti mana pe o carte. redusilor. cu voi nu ajungem nicaieri. doar ne facem de ras.
Raspunde

Bravo benzinari!

Acum 13 ani

In sfarsit poate vom respira un aer mai curat in orase nu gaze negre din fundurile masinilor sarantocilor care nu au bani de benzina si deci nici de o masina nepoluanta. Ei cred ca vor putea la nesfarsit sa circule cu epavele lor aruncate de altii si luate de ei de bune. Numai in Romania mai e asa ceva. Mergeti pe jos puturosilor. Nu aveti dupa ce bea apa dar stati cu fundurile in masini.
Raspunde

Pt bravo benzinarii

Acum 13 ani

Inteligentule daca creste pretul benzinei cresc toate preturile.. mare destept esti. ah si pt cei care tot repeta de faza cu autobuzu si bicicletele.. da frate aveti dreptate.. dar voi ati iesit vreodata in strada pt ceva? sau e mai usor sa comentati pe siteuri de la caldurica din casa?Asta ne e blestemul vorba multa , critica si misto-ul zilnic :)) tara de poponari pasivi.
Raspunde

Ion

Acum 13 ani

Si daca toti handicapatii care boicoteaza 3 zile benzinariile alimenteaza la gramada maine se intampla ceva? Adica o sa dea toti un purcoi de bani si le lasa la aia 3 zile ca sa numere incasarile::::))))) Stupid people! Stupid protest!
Raspunde

un biciclist

Acum 13 ani

daca fiecare posesor de masina si-ar reduce deplasarile si implicit consumul cu 50% asta ar insemna o reducere semnificativa a vanzarilor petrolistilor. Sigur le-ar da de gandit si probabil nu vor mai scumpi. cat de ieftinit ... Trist este ca din cei ce protesteaza si sustinatorii lor putini vor merge mai departe peste cateva saptamani, nu vor schimba nimic in felul lor de a trai, de a se deplasa. (cu atat mai putin cei ce nu cred in proteste). TRECETI PE BICICLETE SI LA AUTOBUZE, ASTA-I CEL MAI BUN PROTEST CUMPARAND MULT MAI PUTIN COMBUSTIBIL (folosesc bicicleta de 5 ani - mai putin iarna - fara incidente, desi soferii romani nu prea au respect pt. biciclisti din pacate. asta-i alta discutie)
Raspunde

ioi

Acum 13 ani

Nu pot decat sa le dau dreptate lui Ion si \"unui biciclist\". Biciclete, biciclete, biciclete! Si transport in comun. Libera circulatie este un drept garantat! Transportul auto este insa o optiune, si nu un drept. Astfel ca protestul asta e mai mult decat inutil, e chiar hilar. Indiferent ca acuma petrolierii scumpesc combustibilii pentru profit mai mare (si pana la urma de ce nu ar face-o? zacamantul e al lor acuma), sau ca va fi scumpit mai tarziu pentru ca sursele de titei se vor epuiza, transportul auto individual va redeveni ce a fost odinioara, un lux! Si nu inteleg un lucru: faptul ca protestatarii platesc in monede ar trebui sa ii deranjeze cumva pe benzinari? E vreo forma de umilinta aici?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus