Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Dezbatere pe tema voluntariatului, cu Martin Bottesch, la ROGER

Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru (STP Centru), structură în cadrul Universităţii Româno-Germane din Sibiu, organizează vineri, 21 ianuarie 2011, masa rotundă cu tema „Să fim voluntari în parteneriat! Promovarea bunelor practici şi a succesului înregistrat la nivelul parteneriatelor”.

Scopul acestei întâlniri constă atât în prezentarea de bune practici şi proiecte de succes derulate în parteneriat, cât şi în dezbaterea modalităţilor concrete de impulsionare a funcţionării parteneriatelor şi de implicare a membrilor Pactului şi ai Parteneriatelor Judeţene din Regiunea Centru în acţiuni de voluntariat, pentru soluţionarea problemelor de ocupare și excluziune socială.  Voluntariatul, ca mijloc de responsabilizare şi incluziune socială, constituie o punte de legătură între 2010 – Anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale şi 2011 – Anul european al voluntariatului.

„Am considerat important ca la această masă rotundă şi în cadrul campaniei radio de promovare a bunelor practici să punem accent pe voluntariat deoarece acesta reprezintă un instrument deosebit de util în lupta pentru combaterea sărăciei, şomajului şi excluziunii sociale. Voluntariatul prezintă multiple dimensiuni care conduc la atingerea priorităţilor şi măsurilor stabilite în Planul Regional de Acţiune pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Incluziune Socială la nivelul Regiunii Centru (PRAO)” – susţine prof.univ.dr. Hortensia Gorski, rector al Universităţii Româno-Germane din Sibiu şi director STP Centru.

Masa rotundă, care reuneşte reprezentanţi ai Pactului şi ai Parteneriatelor Judeţene din Regiunea Centru, precum şi ai ONG-urilor din domeniul voluntariatului din România, va fi deschisă de domnul Martin Bottesch – Preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu şi al Pactului Teritorial Centru.

În continuare, prof.univ.dr. Hortensia Gorski va prezenta acţiunile de promovare a bunelor practici şi a succesului înregistrat la nivelul Pactului şi al Parteneriatelor Judeţene din Regiunea Centru. Exemple de bune practici după modelul de parteneriat din Irlanda vor fi prezentate de conf.univ.dr. Alina Ciuhureanu, specialist în comunicare şi gestionarea parteneriatelor în cadrul STP Centru.

Structura de parteneriat pe baza căreia funcţionează Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat va fi prezentată de dna. Corina Pintea, director executiv Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. În continuare, dna. Cristina Rigman – preşedinte al Federaţiei VOLUM – va prezenta un exemplu de parteneriat al  organizaţiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Gufanul

Acum 13 ani

Ho , ca m-ati obosit cu ,,personalitati titrate\" care spun si dreg!! Cati din doctoranzii si specialistii enumerati in articol au facut vreo ,,munca voluntara\" in tara aceasta?? Scrieti articole ,,la comanda\" , lustruiti usile politicului, pupati... si nu ne prezentati , un copac plantat de vreunul din ,,specialistii\" in voluntariat care s-au intrunit adica, au frecat menta!! D-le Onescu speram sa fi ,,onest\" deontologiei ziaristice nu ...ghiocel si trompeta politica!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus