Miercuri,
07.12.2022
Ceata
Acum
4°C

Reincep Serile Artgotice

Prima ediţie din acest an a proiectului „Serile Artgotice – arte în dialog”, organizat de Asociaţia Artgothica Sibiu, aduce şi în acest an, în faţa sibienilor, artişti din toată ţara. Evenimentul va fi anunţat marţi, 25 ianuarie, de la ora 12:00, în Sala Oglinzilor a FDGR, unde va avea loc conferinţa de lansare a Asociaţiei Artgothica Sibiu, în cadrul căreia  Călin Sămărghiţan, preşedintele asociaţiei şi directorul economic, Dan Herciu  vor trece în revistă evenimentele organizate în anii trecuţi şi vor prezenta proiectele Asociaţiei pe anul 2011.
Proiectul va fi lansat miercuri, 26 ianuarie, de la ora 17:00, la Atrium Classic Cafe şi are ca scop facilitarea dialogul între artiştii din oraşe diferite, dar şi între artişti şi publicul larg. Invitaţii primei seri sunt scriitorul sibian Ioan Radu Văcărescu, preşedintele Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, şi artistul plastic bistriţean Andrei Pandea-Antonescu, autorul proiectului artistic şi umanitar „Corul inocenţilor”, în cadrul căruia are loc expoziţia din Piaţa Mare cu acelaşi nume, în perioada 25-31 ianuarie.
Sub titlul „Serile Artgotice – arte în dialog”, membrii Asociaţiei se vor întâlni cu publicul în fiecare lună, în Atrium Classic Cafe, pentru a propune sibienilor un dialog cu doi artişti locali sau din alte oraşe ale ţării, reprezentanţi a două arte. La fiecare întâlnire va fi invitat un scriitor, iar cel de-al doilea invitat va reprezenta, după caz, pictura, sculptura, filmul, muzica sau alte domenii ale artei. Din Asociaţia Artgothica Sibiu fac parte artişti şi oameni de cultură printre care Călin Sămărghiţan, Niu Herişanu, Dan Herciu, Mihai Curtean, Anda Ionaş şi Ioana Mălău.
Tot în fiecare lună vor avea loc Atelierele Artgotice de literatură şi artă, la care vor participa elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din Sibiu. Atelierele vor fi coordonate de artiştii invitaţi.
În cadrul Serilor Artgotice din anii precedenţi, s-au stabilit contacte cu scriitori din Marea Britanie, Cenaclul literar „Reflexos” din Madrid, precum şi Compania „Artejescal” din Madrid, care a început anul trecut un proiect de promovare a artiştilor plastici sibieni în lume.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus