Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Peste 2.400 de cetateni straini locuiesc in judetul Sibiu

Reprezentanţii Serviciului pentru Imigrări Sibiu au anunţat, joi, că peste 2.400 de cetăţeni străini locuiesc în judeţ, cei mai mulţi provenind din Republica Moldova, dar şi din Germania, Italia, Austria, Franţa şi Olanda, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Serviciul pentru Imigrări Sibiu, în judeţ sunt, în acest moment, 2.438 de cetăţeni străini. Dintre aceştia, 829 sunt din state terţe, cei mai mulţi fiind din Republica Moldova, Turcia şi SUA, şi 1.609 sunt din state ale Uniunii Europene, cei mai mulţi provenind din Germania, Italia, Austria, Franţa şi Olanda. "Din cei 829 de străini din state terţe, doar 83 au rezidenţă permanentă. Din cei cu rezidenţă temporară, 215 sunt pentru studii, 322 pentru reîntregirea familiei, 15 sunt în Sibiu pentru activităţi comerciale, 36 sunt veniţi pentru activităţi umanitare sau religioase, 95 pentru angajare în muncă şi 63 în alte scopuri. Din cei 1.609 de cetăţeni UE, doar 139 sunt rezidenţi permanent, iar restul, 1.470, sunt rezidenţi temporar", se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, în anul 2010 Serviciul de Imigrări a emis 346 de permise de şedere temporară şi 70 de cărţi de rezidenţă temporară pentru cetăţeni străini. În urma controalelor, au fost depistaţi 66 de străini cu şedere ilegală, mai mult de jumătate primind decizii de returnare şi fiind obligaţi să părăsească teritoriul României. Potrivit statisticilor, au fost sancţionaţi contravenţional 41 de străini, încasându-se suma de 21.000 de lei, pentru neprezentarea cu 30 de zile înaintea expirării dreptului de şedere acordat anterior ori expirarea dreptului de şedere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus