Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Regiunea Centru: Sibiul are cea mai mica rata de somaj. In Alba e cel mai rau

Alba este, în Regiunea Centru, judeţul cu cea mai ridicată rată a şomajului, la polul opus situându-se Sibiul, iar, ca număr de şomeri, cei mai mulţi se află în Mureş şi cei mai puţini în Covasna, potrivit unui raport al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba, retransmis de Agerpres.
Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii noiembrie 2010 în Regiunea Centru era de peste 88.000, reprezentând aproape 14% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel naţional. Cei mai mulţi dintre şomeri, reprezentând peste 56,6%, sunt bărbaţi. Potrivit raportului, numărul şomerilor a scăzut faţă de luna similară din 2009 cu 12,62%, scăderea fiind explicată prin expirarea perioadei de acordare a şomajului.
La nivelul Regiunii Centru, cei mai mulţi şomeri se găsesc în judeţul Mureş, aproape 21.000 de persoane, urmat de judeţul Braşov, cu peste 17.600, şi de Alba, cu aproape 17.400 de persoane. Cei mai puţini se înregistrează în judeţele Covasna, cu aproximativ 8.800, şi Sibiu, circa 10.800.
Rata şomajului, calculată ca raport între numărul şomerilor şi populaţia activă civilă, a fost în luna noiembrie de 7,9%, mai mare decât cea calculată la nivelul ţării(6,9%). Cea mai mare rată a şomajului a fost înregistrată în judeţul Alba, 9,5%, iar cea mai mică, în judeţele Braşov, 7%, şi Sibiu, 5,8%.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus