Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

De doua ori mai multi bani pentru intretinerea strazilor din Sibiu

Fără trafic greu prin oraș și cu un trafic de tranzit redus la o treime, Sibiul va beneficia de o cantitate aproape dublă de reparații ale străzilor în acest an, față de 2010. Dincolo de licitațiile recent lansate pentru reabilitarea unor pachete de străzi din oraș, administratorul drumurilor municipale, SC Drumuri și Prestări Construcții SA, a primit din partea primăriei un buget de 15,5 milioane de lei (față de 8,7 milioane de lei, alocați anul trecut). Sumele sunt destinate serviciului de întreținere și reparații străzi și siguranța circulației.
Printr-un act adițional la contractul de concesiune a unor lucrări publice, SC DPC va primi sume mărite pentru întreținerea drumurilor, dar micșorate pentru lucrările tehnico-edilitare din cartierul Ștrand II, unde mai sunt alocate în acest an 100.000 de lei (825.000 de lei în 2010). Sume în creștere sunt prevăzute a fi cheluite prin intermediul DPC în cartierul Tilișca, zonă pentru care anul trecut au fost alocate aproape 670.000 de lei. Anul acesta, sumele pentru cartierul Tilișca sar de 2,25 de milioane de lei.
Tot o creștere importantă este consemnată și în cazul sumelor alocate pentru cea de-a doua etapă de viabilizare a extinderii Zonei Industriale Vest. Proiect finanțat din banii orașului cu puțin peste 300.000 de lei în 2010, anul acesta va beneficia de aproape 1,5 milioane de lei.
Creșterile de bugete alocate de administrația locală, cu aprobarea Consiliului Local, pentru lucrările de întreținere a orașului nu sunt înregistrate și în cazul SC Energie Termică, instuție care, de câțiva ani și-a extins obiectul de activitate, primind lucrări de construcții de rețele de la Primăria Sibiu. Astfel, pentru Energie Termică este alocată aceeași sumă ca și anul trecut: 4,97 de milioane de lei, cu destinația ”viabilizare Cartierul Tineretului”.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Danny

Acum 10 ani

Iara DPC! Aia repara doar de pomana. Sunt singurii care mai folosesc tractoare si utilaje vechi de 30 de ani. Dupa reparatiile facute de ei vine ploaia si se spala asfaltul.
Raspunde

de

Acum 10 ani

Raspunde

ben

Acum 10 ani

DPC-firma care transforma masini de 7t in masini de 40t diferente ajungand in buzunarul lor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus