Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Spectacolele din acest weekend

Pentru că acest sfârşit de săptămână se anunţă mai cald decât zilele precedente, o plimbare în oraş nu ar fi tocmai o idee rea. Iată câteva evenimente pentru care merită să ieşim din casă.
Sâmbătă, la “Radu Stanca” se joacă “Îmi place cum miroşi!” după un text de Neil Simon, care s-a bucurat săptămâna trecuta când a avut premiera, de o sală plină până la refuz. Spectacolul, în regia lui Şerban Puiu, reuneşte o distribuţie de excepţie, din care fac parte  Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scutea şi  Cristian Stanca.
“Îmi place cum miroşi!” este o comedie spumoasă, în trei acte. Textul pus în scenă la Sibiu se concentreză în jurul a trei protagonişti Andy Hobart, Norman Cornell şi Sophie Rauschmeyer . Andy şi Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart acelaşi apartament, ce serveşte şi drept sediu pentru mica lor afacere, redacţia ziarului “Prăbuşirea”. Sophie este o fostă înotătoare olimpică, susţinătoare a politicii americane, care se mută în apartamentul de lângă cei doi. Norman se îndrăgosteşte la prima vedere, dar Sophie nu îi împărtăşeşte sentimentele. În momentul în care Sophie se îndrăgosteşte de Andy, ziarul şi prietenia dintre cei doi colegi sunt puse în pericol.
Spectacolul va avea loc sâmbăta, 29 ianuarie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 15 lei, cu reducere pentru studenţi şi pensionari.
Ziua de duminică aduce primul spectacol la Teatrul “Gong”, de la ora 11:00. Piesa “Glumele lui Kasperle- Kasperle ist wieder da!”, regia şi scenografia Lilly Krauss-Kalmar,  a fost gandit ca o dubla reprezentaţie: în limba romană şi germană. Personaj a cărui naştere trebuie cautată cu sute de ani în urma, Kasperle îi inveselea pe saşii din Transilvania, satirizând moravuri şi stări sociale ale timpului. El s-a pastrat peste ani cu înfăţişarea şi voioşia începutului, dobândind însă şi alte însuşiri. Kasperle se adresează acum copiilor, este inventiv şi ghiduş. În obiectivul său intra spiritul ludic indispensabil vârstelor căreia i se adresează.
Sfârşitul de săptămână se încheie “O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale. Spectacolul regizat de Şerban Puiu, reuşeşte să zugrăvească pentru două ore, lumea satirică, condimentată cu ironiile moftangiilor de altădată, pe care o regăsim în întrega operă a lui Caragiale. Personajele sunt aceleaşi, poate cu o notă în plus de realism, care le sporeşte farmecul.
Spectacolul se va desfăşura de la ora 19:00, la Teatrul Naţionalo „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 10 lei, cu reducere 5 lei.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus