Vineri,
03.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Marea sfaraiala

Alianţa care-i adună pe liberali, social-democraţi, conservatori şi mai nou, la Sibiu, şi pe cei din România Mare şi-a propus să dărâme mitul “Sibiu, pământ pedelist”. Bravo! Nu ştiu cum şi-au făcut calculele, însă mi-e destul de clar că nu au înţeles mare lucru din ce s-a întâmplat la ultimele alegeri. Şi nu mă refer doar la prezidenţiale, când în aproximativ aceeaşi formulă şi-au încasat-o de la democrat-liberal cam peste tot. Mult mai rău la Sibiu. Nu au înţeles nimic nici din păţania L-ului pus la finalul PD. PLD era un partid proaspăt, cu nume consacrate, dar şi cu nume noi, cu un Stolojan “reîncărcat”, cu mesaj, cu tineri, cu discurs, cu mesaj. Au prins alegerile pentru Parlamentul European cu rezultate destul de bune pentru un partid de abia înfiinţat. Doar că foştii rebeli liberali s-au alipit cu pompă democraţilor. Şi s-au amestecat acolo cu greii democraţi până vocea li s-a stins de tot. Au făcut o combinaţie destul de similară cu cea a alianţei dintre liberali şi PSD-işti, de acum. Deşi erau puţini, liberal-democraţii au primit o paritate peste nivelul lor în interiorul noului partid, PD-L. Succesul noului partid nu a fost cel scontat. Iar acum, tot mai mulţi democrat-liberali plâng după un partid declarat liberal care să strângă nemulţumiţii din PNL.
Mulţi liberali privesc cu neîncredere alianţa cu PC şi PSD. Dar trebuie să înghită “broscoiul”. Ce să facă? Unde să meargă? În PD-L ştiu foarte bine ce e. Iar altă variantă nu mai există. Nu există niciun PLD. PSD-iştii nemulţumiţi au în schimb o variantă: UNPR. Partidul care este ţinut de PD-L aproape, dar suficient de departe încât să mai poată “aspira” din zona socialiştilor. Şi probabil o vor face. Vor fi destui primari, viceprimari sau consilieri PSD care vor trebui să lase locul de candidaţi la alegerile locale pentru vreun liberal sau conservator. Şi atunci probabil îşi vor încerca norocul pe listele UNPR. La alegerile parlamentare, va fi probabil aceeaşi situaţie.
Nu înţeleg cum pleacă liderii politici la drum, într-o contrucţie politică nouă cu un singur plan “A”: câştigăm alegerile, PD-L va fi îngenuncheat. Şi dacă nu? Dacă marea alianţă va scârţâi până la alegerile locale? Care e planul “B”? Probabil românescul “scapă cine poate”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 276

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

marioara

Acum 13 ani

Eu cred ca nu sa tinut cont de valoarea partidului idei etc. ci mai degraba de a scapa de psd-ul de atunci ....si sunt sigur ca se va vota alianta PSD PNL PC doar de dragu de a scapa de PD-L... nu`i vad cu nimic mai buni din contra cred ca au facut mult rau romaniei prin suspendarea premierului chear si asa nu au fost de acord cu un altul, asteptand alegerile si luand tzeapa... demonstrand ca nu-i interesa NOI cei care i`am votat ci procentele .. bucata de ciolan ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus