Vineri,
03.02.2023
Ceata
Acum
1°C

Opt cereri de divort la Starea Civila din Sibiu

 

În Sibiu, opt cupluri au depus, până în prezent, cereri pentru desfacerea căsătoriei la ofiţerul de Stare Civilă, transmite Mediafax.
"Prima cerere a fost depusă în 11 ianuarie 2011. De la data depunerii cererii, petenţii trebuie să aştepte 30 de zile, timp prevăzut de lege pentru o eventuală reconciliere. Dacă aceasta nu se produce, cei doi soţi vor depune o declaraţie prin care îşi exprimă dorinţa de a stărui în acţiunea de divorţ. Ofiţerul Stării Civile va emite apoi certificatul de divorţ", a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Potrivit sursei citate, municipalitatea nu a hotărât încă taxa percepută pentru această acţiune, suma urmând a fi stabilită în prima şedinţă a Consiliului Local Sibiu.
"Chiar dacă perioada de conciliere a primului cuplu care a depus cerere de desfacere a căsătoriei expiră în data de 11 februarie, până când efectiv se va emite certificatul de divorţ, care trebuie să primească număr de înregistrare de la Bucureşti, va mai dura. Până atunci vom stabili care este taxa percepută pentru desfacerea căsătoriei", a declarat Mirela Gligore.
Potrivit datelor oficiale ale Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Sibiu, în anul 2010, 766 de cupluri au divorţat în întreg judeţul Sibiu, mai mult cu aproape 15 la sută decât în anul 2009.
Lunile cu cele mai multe divorţuri înregistrate - peste o sută - au fost iunie şi decembrie, în timp ce luna cu cele mai puţine divorţuri a fost noiembrie (23).
În luna septembrie, chiar dacă numărul divorţurilor înregistrate a fost de 40, creşterea faţă de aceeaşi lună a anului precedent, calculată de către specialiştii DJS, a fost de 1000 la sută.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

eu

Acum 11 ani

si eu ma gandesc sa divortez...e la moda
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus