Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

CNADNR amana termenul de depunere a ofertelor pentru constructia tronsonului Orastie-Sibiu

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a amânat cu două săptămâni, pentru 28 februarie, termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia a patru sectoare de autostradă, din cauza solicitărilor pentru clarificări ale ofertanţilor, transmite Mediafax.
Astfel, şi data pentru deschiderea ofertelor a fost modificată, respectiv pentru autostrada Nădlac-Arad termenul a fost modificat de la 15 februarie la 1 martie, pentru Timişoara-Lugoj de la 16 februarie la 1 martie, pentru Orăştie-Sibiu de la 16 februarie la 2 martie şi pentru Lugoj-Deva de la 15 februarie la 2 martie.
Termenul a fost prelungit ca urmare a înregistrării unui număr mare de solicitări de clarificări referitoare la documentaţia de atribuire venite din partea potenţialilor ofertanţi, CNADNR neavând posibilitatea de a transmite răspunsul în termenul stabilit.
"Numărul ridicat de clarificări la documentaţia de atribuire a fost determinat de complexitatea şi valoarea procedurilor de achiziţie publică (valori cuprinse între 200 milioane euro şi 700 milioane euro/procedură). Licitaţiile au atras interesul firmelor de construcţii şi proiectare atât din Romania, cât şi din străinătate, numărul intenţiilor de participare fiind de patru ori mai mare decât în cazul procedurilor derulate până în prezent de CNADNR", se arată într-un comunicat al Companiei de Drumuri.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a emis joi un ordin prin care va înăspri paza şi securitatea din clădirea unde se vor desfăşura cele patru licitaţii.
Anunţurile de licitaţie pentru tronsoanele de autostradă au fost lansate la finele anului trecut şi fac parte din coridorul IV Paneuropean.
În alegerea ofertei câştigătoare pentru cele patru licitaţii se va ţine cont de propunerea tehnică (70%) şi de preţ (30%).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

siby

Acum 11 ani

DEJA AU INCEPUT CU ARANJAMENTELE INCA DIN FAZA DE DEPUNERE A OFERTELOR...M-AS MIRA DACA IN 5 ANI VOR DA IN FOLOSINTA 1KM!
Raspunde

Apollo

Acum 11 ani

Nu fi rau...o sa dea in folosinta 2km la pret de 200;) la Oferta:)
Raspunde

alexandru

Acum 11 ani

in romania licitatile pt drumuri si autostrazi dureaza 2 ani ( studii de fezabilitate, controlarea firmelor care se inscriu la licitati ... birocraatie ), eu zic ca prin 2100 vom avea autostrada. singura sansa sa mergeem de la arad la constanta pe autostrada este fie o construiesc europenii fara implicarea romanilor fie vin extraterestri :)) deci nu mai visati dragi romani la autostrazi trebuie sa ne luam cu totii \"ARO\" sa putem supravietui pe drumurile patriei noastre
Raspunde

alexandra27

Acum 11 ani

nu ma mir deloc. 21ani in care nu se face mai nimic m au facut sa nu mai sper deloc intr o tara ca asta. speranta intr o viata decenta e peste granita,ca si inainte de 89 si apropo de 89,astia de acum nu sunt in stare nici macar sa vopseasca ce au facut comunistii.a nu se intelege ca sunt pro comunism/ceausescu etc....e doar un apropo la competenta.
Raspunde

alexandra27

Acum 11 ani

...apropo la competenta si REA VOINTA...asta e defapt in tara aceasta!
Raspunde

alex

Acum 11 ani

problema va veni dupa licitie cand vor curge contestatiile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus