Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Florin Cioaba: Nu il vad pe Bercea cu cutitul in mana

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă susţine că justiţia trebuie să îşi facă datoria în cazul lui Bercea Mondial, dar spune că nu crede că acesta este vinovat de tentativă de omor pentru că nu este "răzbunător şi agresiv" şi de aceea nu îl vede "cu cuţitul în mână".

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îl cunoaşte pe Sandu Anghel, zis Bercea Modial, din anul 2009 şi nu crede că acesta este vinovat de tentativă de omor, transmite corespondentul Mediafax. "Din ce am văzut la televizor şi din discuţiile pe care le-am avut cu romii mei de acolo din judeţ, deocamdată, nu este clar cine a dat cu cuţitul. Familia lui spune că el nu a dat, ci unul dintre fiii lui, iar autorităţile spun altceva. Dar eu, personal, nu îl văd pe Bercea cu cuţitul în mână să meargă să facă asta. Ştiu că nu este un om atât de agresiv şi de răzbunător. Ştiu că este un om la locul lui. Poate că greşesc şi de asta nu aş vrea să mă pronunţ până când instanţa de judecată nu se va pronunţa asupra acestui caz", a spus Cioabă.

Florin Cioabă a afirmat că nimeni nu este "mai presus de lege", adăugând că, în comunitatea romilor, nu vor fi acceptaţi oameni "pătaţi".

Cioabă a spus că legăturile lui Bercea Mondial cu diferite persoane importante din România, inclusiv cu familia preşedintelui Băsescu, nu denotă altceva decât "grandomanie" din partea lui Bercea.

"Bercea are vreo 12 sau 14 copii şi pe toţi oamenii importanţi din ţara asta vrea să îi facă naşi. Aşa a ajuns şi la Stolojan, şi la fratele preşedintelui Băsescu, şi la alţii. Este o grandomanie a lui să iasă în faţă. La romii de mătase, cum este el, asta este grandomania: să le dea la Guţă şi la Salam bani", a declarat Cioabă.

Cioabă a spus că, deoarece familia preşedintelui Băsescu a botezat un copil de rom, de care "doamna are în continuare grijă să meargă la şcoală, îi trimite haine şi rechizite", fratele preşedintelui a crezut că "face un gest creştinesc" şi i-a botezat copilul lui Bercea Mondial.

În plus, Florin Cioabă a vrut să le răspundă lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, care s-au întrebat "pe la televiziuni" de ce a participat Traian Băsescu, în anul 2009, la sărbătoarea romilor de la Costeşti.

"Am lăsat prea mult timp fără a veni cu unele precizări şi lucrurile încep să fie denaturate şi să se întoarcă împotriva noastră. Unele posturi de televiziune, de un an de zile, dau aceleaşi imagini. Indiferent în ce context se discută, apare imaginea mea cu preşedintele cu venirea la Costeşti şi cred că aceste lucruri aduc un prejudiciu nu numai şi preşedintelui, dar şi comunităţii romilor. Cei care dau asemenea imagini vor să aducă împotriva preşedintelui un fel de înjosire pentru că a venit la o serbare a romilor, care la data aceea nu era chiar una oarecare, ci era 8 septembrie, Zilele Culturii Romilor", a afirmat Cioabă.

El a susţinut că, în anul 2009, din cauza problemelor dintre romi şi maghiari din judeţele Harghita şi Covasna, România era aproape de a fi sancţionată de Uniunea Europeană pentru discriminarea romilor.

Cioabă a spus că, la Costeşti, a venit o delegaţie a Forumului European al Romilor, condusă de Rudko Kawczynski, care s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu pentru a discuta modalizăţi de rezolvare a problemelor apărute şi pentru a arăta întregii Europe că în România cazurile de discriminare a romilor sunt izolate.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat, duminică, de Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă la omor calificat, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

csu vointa sibiu

Acum 13 ani

CSU Vointa Sibiu a invins azi pe Gaz Metan Medias 2 , cu 2-0 golurile Vointei fiind inscrise de Iulian Popa si Caius Lungu.
Raspunde

bercea basescu!

Acum 13 ani

ba tigane pedelac! mai vinde mata palnii pt benzina?avea dreptate betivul national! sunteti tigani imputiti!! parazitilor!
Raspunde

Ipsilanti

Acum 13 ani

Daca nu-l vede , inseamna ca are nevoie de oftalmolog.
Raspunde

xmen

Acum 13 ani

Are dreptate garoiu. Lu domnu Mondialu ii sta bine cu cutitu in inima...
Raspunde

Ina

Acum 13 ani

L-ati intrebat careva pe asta, daca vede ori ba?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus