Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Seful IPJ Sibiu anunta verificari, "chiar saptamanal", la magazinele care vand plante halucinogene

 

Şeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, a declarat, luni, că magazinele care comercializează plante cu efect halucinogen vor fi verificate "poate chiar săptămânal" şi a anunţat că vârsta consumatorilor este tot mai mică, motiv pentru care se va face o campanie de prevenire în şcoli.
Şeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în urma unui ordin comun emis de Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Agriculturii, Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor se vor efectua controale periodice la magazinele care comercializează plante cu efect halucinogen, altele decât cele prevăzute de lege, transmite corespondentul Mediafax.
"Aceste controale vor fi începute în această săptămână şi vor avea loc poate chiar săptămânal. Astfel de controale se efectuau şi înainte, însă erau sporadice şi nu aveau rezultatele scontate. În acest moment, am găsit pârghii pe care le vom pune în aplicare", a declarat Tiberiu Ivancea.
Potrivit acestuia, în judeţul Sibiu, există şase astfel de magazine, dintre care cinci sunt în municipiul Sibiu, iar unul în municipiul Mediaş.
Potrivit lui Ivancea, numărul celor care au avut nevoie de îngrijirile medicilor, în ultimul an, din cauza consumului de produse etnobotanice a fost mic, "sub zece".
Şeful Poliţiei Sibiu a spus că, la nivelul instituţiei, există informaţii cu privire la unităţile şcolare în care se consumă astfel de produse, în special licee, dar că cei care consumă au început să fie de vârste tot mai mici.
De aceea, Poliţia Sibiu va începe o campanie de prevenire a consumului de etnobotanice în şcoli, la ciclul gimnazial, urmând a fi prezentate efectele consumului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus