Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Aproximativ 2.000 de persoane protesteaza fata de Codul Muncii, in fata Prefecturii

Aproximativ 2.000 de persoane protestează, vineri după-amiază, în faţa Prefecturii Sibiu, faţă de prevederile noului Cod al Muncii, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, transmite corespondentul MEDIAFAX. Aproximativ 2.000 de persoane care reprezintă filialele judeţene Sibiu ale Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi BNS s-au adunat în faţa Prefecturii şi protestează faţă de preverile noului Cod al Muncii. Protestatarii au pancarte pe care scrie "Boc cel mic, nu eşti bun de nimic", "Ceauşescu a fost bărbat, tu, Băsescu, ne-ai furat", "După 20 de ani am ajuns în ţară sclavi", "Stop politicii criminale", "«Nu» prevederilor noului Cod al Muncii". De asemenea, participanţii la miting scandează "Vrem să muncim", "Nu vrem să fim sclavi", "Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor", "Vrem să muncim, nu vrem să murim". Protestatarii au fluiere, portavoci şi tălăngi cu care fac zgomot. "Noul Cod al Muncii face ca angajatul să fie la discreţia totală a angajatorului. Angajatul nu mai are niciun drept. Trebuie să protestăm. Codul Muncii trebuie să rămână aşa cum este la ora actuală", a declarat preşedintele CNSLR Frăţia Sibiu, Dan Pirnoiu. Liderul Cartel Alfa Sibiu, Marius Vingerzan, a spus că nicăieri în Europa nu există prevederi ca cele ale Codului Muncii propus de Guvern şi că aceste prevederi "întorc România cu o sută de ani în urmă". Pentru desfăşurarea protestului, traficul pe bulevardul central din Sibiu este restricţionat, două dintre cele patru benzi ale şoselei fiind blocate. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, ordinea la protest este asigurată de 75 de persoane. Protestul de la Sibiu este programat să se încheie în jurul orei 17.00. Un miting similar se desfăşoară şi în municipiul Mediaş, la acesta participând aproximativ 600 de persoane. Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii, marţi, 8 martie. Proiectul a fost aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus