Vineri,
Cer Senin
Acum
9°C

Pensionarii si-au exprimat nemultumirile intr-o scrisoare deschisa adresata prefectului

Reprezentanţii pensionarilor din Sibiu s-au reunit, joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, la o şedinţă în care şi-au exprimat nemulţumirile legate de pensii, taxe şi impozite, iar la final au redactat o scrisoare deschisă pe care au trimis-o prefectului de Sibiu, Horaţiu Răcuciu.
Întâlnirea a fost organizată de Asociaţia Forumului Solidarităţii Sociale a Pensionarilor din judeţul Sibiu şi, în cadrul ei, pensionarii au inventariat problemele cu care se confruntă şi nemulţumirile cu privire la măsurile actualului Guvern, transmite corespondentul Mediafax.
Principala problemă ridicată de participanţii la întâlnire a fost legată de cuantumul prea mic al pensiilor, care nu le permite un trai decent, iar cererea pensionarilor sibieni este ca pensia să fie la nivelul Uniunii Europene.
Toate problemele identificate şi doleanţele pensionarilor au fost sintetizate într-o scrisoare deschisă care a fost trimisă prefectului de Sibiu, Horaţiu Răcuciu.
"Pe noi, pensionarii, nu ne apără nimeni. Toate protestele noastre, demonstraţiile împotriva abuzurilor care se fac nu sunt luate în considerare de către preşedintele ţării, Traian Băsescu, şi guvernanţi. Aceştia nu înţeleg că noi am muncit cinstit, că datorită nouă s-au construit întreprinderi, 115 kilometri din autostrada Bucureşti-Piteşti, centrala nucleară de la Cernavodă, Canalul Dunăre-Marea Neagră, metroul bucureştean, cel mai frumos drum pe munte din lume, Transfăgărăşanul, blocuri de locuinţe care, după Revoluţie, au fost cumpărate şi astfel România a devenit ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe din lume", se arată în scrisoarea deschisă a pensionarilor sibieni.
Preşedintele Asociaţiei Forumului Solidarităţii Sociale a Pensionarilor din judeţul Sibiu, Gheorghe Georgescu, a anunţat că aceeaşi scrisoare urmează să fie trimisă premierului Emil Boc, dar şi reprezentanţilor Ministerului Muncii şi ai Parlamentului European.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

2 comentarii

miron

Acum 11 ani

sictir putorilor, la munca reati ai dreacu.
Raspunde

gura campului

Acum 11 ani

ba! miroane! pedelac jegos! putoare e mata! idiotule! c%$%t portocaliu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus